Πυροδότηση «βόμβας» από το Κρεμλίνο για τις εταιρείες που εγκαταλείπουν τη Ρωσία

Η Μόσχα ετοιμάζει κατασχέσεις και εθνικοποιήσεις ξένων περιουσιακών στοιχείων!

Must Read

Κόντρα στις κυρώσεις που επέβαλε η Δύση στη Ρωσία για τη στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία, η Μόσχα συντονίζει τις κινήσεις της και ετοιμάζεται να αντεπιτεθεί.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας και πρώην Πρόεδρο και Πρωθυπουργό της χώρας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, η ρωσική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο εθνικοποίησης/χρεοκοπίας της περιουσίας ξένων εταιρειών που εγκαταλείπουν τη Ρωσία!

Παρακολουθώντας τη μεγάλη έξοδο ξένων εταιρειών από τη ρωσική αγορά ο Μεντβέντεφ με μια πύρινη ανάρτηση στο facebook επιτίθεται στις ΗΠΑ και στην ΕΕ λέγοντας ότι κάνουν πολιτική με τις επιχειρήσεις, «επινοώντας όλες τις νέες και νέες ηλίθιες απαγορεύσεις, γιατί δεν μπορούν πραγματικά να απαντήσουν στη Ρωσία. Είναι πολύ αστείοι… Θέλουν ιδιωτικές εταιρείες να συμμετέχουν στην παρέλαση αυτών των ηλιθίων περιορισμών. Τους λυπάμαι ειλικρινά».

Και συνεχίζει ο Ρώσος: «Οι ρωσοφοβικοί αξιωματούχοι δεν νοιάζονται που οι άνθρωποι στην Ευρώπη και τη Ρωσία μπορεί να χάσουν τις δουλειές και το εισόδημά τους εξαιτίας αυτών των ανόητων, αντικρουόμενων αποφάσεων κοινής λογικής … Θα απαντήσουμε σε αυτά αυστηρά».

Όσο για την απάντηση της Ρωσίας στη Δύση, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ περιγράφει:

«Πρόσφατα έγραψα ότι η Ρωσία δεν θα συμβιβαστεί με την παράλογη κατάσχεση της περιουσίας Ρώσων πολιτών και εταιρειών στο εξωτερικό. Υπάρχει ανάγκη για μια συμμετρική απάντηση, συμπεριλαμβανομένων των κατασχέσεων ξένων περιουσιακών στοιχείων και της πιθανής εθνικοποίησής τους. Το ίδιο ισχύει και για την άρνηση ξένων εταιρειών να εργαστούν στη χώρα μας.

Η ρωσική κυβέρνηση επεξεργάζεται ήδη μέτρα, τα οποία περιλαμβάνουν πτώχευση και εθνικοποίηση της περιουσίας τέτοιων ξένων οργανισμών … Όποια και αν είναι τα αίτια του αποτελέσματος, οι ξένες εταιρείες θα πρέπει να κατανοήσουν ότι η επιστροφή στην αγορά μας θα είναι δύσκολη».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This