O Ερντογάν ξεθάρρεψε και ζήτησε από τον Μπάιντεν την άρση των κυρώσεων σε βάρος της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας!

Ζήτησε, επίσης, να αγοράσει από τους Αμερικανούς 40 νέα F-16 και να εκσυγχρονίσει αυτά που έχει ήδη «το συντομότερο δυνατόν»

Must Read

«Δώσε θάρρος στον χωριάτη, να σ’ ανέβει στο κρεβάτι» λέει η γνωστή παροιμία, η οποία θα λέγαμε ότι ταιριάζει γάντι στον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε διπλωματικό… οργασμό!  

Έτσι, σήμερα Πέμπτη, όπου στην Αττάλεια έλαβε χώρα η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, με τον Ουκρανό ομόλογό του, Ντμίτρο Κουλέμπα, υπό την εποπτεία του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Τούρκος πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την ενημέρωση από την τουρκική προεδρία, οι δύο ηγέτες, πέρα από το φλέγον ζήτημα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, συζήτησαν και για διμερή θέματα, με τον Ερντογάν να λέει στον Μπάιντεν πως ο ρόλος της Τουρκίας στην προσπάθεια να συνεχιστεί ο διάλογος μεταξύ Μόσχας και Κιέβου είναι σημαντικός, προκειμένου να αποτραπεί η κλιμάκωση της κρίσης. Μάλιστα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε «διπλωματική επιτυχία» την τριμερή συνάντηση Λαβρόφ – Κουλέμπα – Τσαβούσογλου, λίγες ώρες νωρίτερα, παρά το γεγονός ότι δεν προέκυψε καμία σημαντική εξέλιξη στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο.

«Άδικες» κυρώσεις

Εκεί όμως που φάνηκε πόσο ψηλά έχει πάρει τον… αμανέ, είναι το ότι, σύμφωνα με εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας, ο Ταγίπ Ερντογάν τόνισε στον Τζο Μπάιντεν πως ήρθε η ώρα να αρθούν όλες οι «άδικες» κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε βάρος της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας! Συμπλήρωσε δε ότι η Τουρκία επιθυμεί να αγοράσει 40 νέα μαχητικά αεροσκάφη F-16 και να εκσυγχρονίσει αυτά που έχει ήδη, το συντομότερο δυνατόν.

Ακούς Κυριάκο; «Ακούω» να λες…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This