Αποσύρεται από τη Ρωσία και η Deutsche Bank

Μόλις 24 ώρες πριν έλεγε άλλα ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής τράπεζας

Must Read

Αργά το βράδυ της Παρασκευής η Deutsche Bank, ακολουθώντας την πολιτική διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τη Ρωσία.

Αναφέρει ότι καταδικάζει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και ότι στηρίζει τη γερμανική κυβέρνηση και τους συμμάχους της «στην προστασία της δημοκρατίας και της ελευθερίας».

Και όπως ξεκαθαρίζει στην ανακοίνωσή της: «Η Deutsche Bank έχει μειώσει ουσιαστικά την πιστωτική έκθεσή της στη Ρωσία από το 2014. Όπως άλλες διεθνείς τράπεζες και σύμφωνα με τις νομικές και ρυθμιστικές υποχρεώσεις μας, βρισκόμαστε στη διαδικασία σταδιακού τερματισμού των υπολοίπων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μας στη Ρωσία, ενώ παράλληλα παρέχουμε βοήθεια στους μη Ρώσους πολυεθνικούς πελάτες μας για να μειώσουν τις δραστηριότητές τους. Δεν θα υπάρξει καμία νέα επιχειρηματική δραστηριότητα στη Ρωσία».

Πάντως μόλις 24 ώρες πριν ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής τράπεζας, Κρίστιαν Ζέβινγκ, σε ενημερωτικό σημείωμα στα στελέχη της τράπεζας τόνισε ότι η τράπεζα δεν αποσύρεται από τη Ρωσία γιατί αυτή η κίνηση θα ήταν… ενάντια στις αξίες της Deutsche Bank και ότι «δεν θα ήταν σωστό αναφορικά με τη διαχείριση των σχέσεων πελατών της και για να τους βοηθήσει να διαχειριστούν την κατάσταση».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This