Ανοίγουν οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

Σειρήνες και εκρήξεις στο Κίεβο, μάχες σε άλλες πόλεις

Must Read

Αρκετοί ανθρωπιστικοί διάδρομοι στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της πολιορκημένης νότιας λιμενικής πόλης της Μαριούπολης, θα είναι ανοιχτοί σήμερα για την απομάκρυνση των αμάχων, δήλωσε η αναπληρώτρια πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ιρίνα Βέρεστσουκ.

Η Ουκρανή είπε ότι η χώρα σχεδιάζει να εκκενώσει τους κατοίκους πολλών πόλεων και χωριών στις περιοχές του Κιέβου και του Σούμι και σε ορισμένες άλλες περιοχές όπου διεξάγονται μάχες.

Μετά από επανειλημμένες αποτυχημένες προσπάθειες αυτή την εβδομάδα να επιτραπεί σε μια ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή να φτάσει στη Μαριούπολη, όπου οι άμαχοι παραμένουν παγιδευμένοι χωρίς ρεύμα ή δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και το νερό και τα τρόφιμα τελειώνουν, οι ελπίδες μεταφέρθηκαν στην σημερινή ημέρα.

Είπε η Βέρεστσουκ: «Ελπίζω ότι η μέρα θα πάει καλά, όλες οι προγραμματισμένες διαδρομές θα είναι ανοιχτές και η Ρωσία θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της να εγγυηθεί το καθεστώς κατάπαυσης του πυρός».

Νωρίτερα, ο Βαντίμ Ντενισένκο, σύμβουλος του Υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι στην Ουκρανία ενδέχεται να ανοίξουν.

Διαβάστε ακόμα: Ρωσικά πλήγματα σε αποθήκες πετρελαίου και στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στο Κίεβο

Σειρήνες και εκρήξεις στο Κίεβο, μάχες σε άλλες πόλεις

Σειρήνες αεροπορικής επιδρομής και βομβαρδισμοί, ηχούσαν πάνω από το Κίεβο και άλλες μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας το πρωί του Σαββάτου εν μέσω προειδοποιήσεων από αξιωματούχους της δυτικής άμυνας ότι οι Ρώσοι άρχισαν να κερδίζουν έδαφος γύρω από την πρωτεύουσα.

Υπήρξαν αναφορές για δυνατές εκρήξεις και σήμερα στο Ντνίπρο στα ανατολικά της χώρας, καθώς και στο Μικολάιβ και το Κροπιβνίτσκι.

Σημερινές δορυφορικές εικόνες από τη Maxar Technologies, έδειχναν σπίτια και κτήρια να καίγονται και ρωσικά τάγματα πυροβολικού να φαίνονται να πυροβολούν πόλεις που περιβάλλουν τα βορειοδυτικά της ουκρανικής πρωτεύουσας καθώς οι δυνάμεις προχωρούν.

Το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε το πρωί ότι «το μεγαλύτερο μέρος των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων» βρίσκεται περίπου 25 χιλιόμετρα από το κέντρο του Κιέβου, ενώ οι πόλεις Χάρκοβο, Τσέρνιγκοφ, Σούμι και Μαριούπολη παραμένουν περικυκλωμένες και συνεχίζουν να δέχονται σφοδρό ρωσικό βομβαρδισμό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This