Ρωσικά πλήγματα σε αποθήκες πετρελαίου και στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στο Κίεβο

Σφυροκόπημα στην πόλη Βασιλκίβ και άλλα χωριά - Οι Ρώσοι προειδοποιούν για πτώση του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού

Must Read

MME στην Ουκρανία αλλά και η αστυνομία της Περιφέρειας του Κιέβου μεταδίδοντας βίντεο, αναφέρουν ότι δύο αποθήκες πετρελαίου κοντά στην πρωτεύουσα καίγονται μετά από ρωσικές επιθέσεις.

Μια αποθήκη χτυπήθηκε στην πόλη Βασιλκίβ, 36 χιλιόμετρα νότια του Κιέβου, και μια άλλη στο χωριό Κριάτσκι.

Το Βασιλκίβ φιλοξενεί επίσης μια μεγάλη αεροπορική βάση και έχει γίνει σημαντικός ρωσικός στόχος. Σύμφωνα με το Ukrinform οι Ρώσοι έριξαν τουλάχιστον έξι πυραύλους κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Όπως ανέφερε η αστυνομία της Περιφέρειας του Κιέβου: «Ισχυρό αεροπορικό χτύπημα στο Βασιλκίβ. Σήμερα, 12 Μαρτίου, γύρω στις 7 το πρωί, ο εχθρός έριξε τουλάχιστον 6 βλήματα στην περιοχή του στρατιωτικού αεροδρομίου. Η αποθήκη πυρομαχικών υπέστη ζημιές. Πυροδότησε οβίδες. Ξέσπασε φωτιά».

Επίσης, στο χωριό Κβίτνεβε στην επαρχία Μπροβαρί, μια αποθήκη κατεψυγμένων τροφίμων καίγεται μετά από ρωσικούς βομβαρδισμούς. Δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για θύματα.

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ  δήλωνε ότι τα ρωσικά στρατεύματα «έχουν καταστρέψει 3.491 ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις υποδομής στην Ουκρανία μέχρι στιγμής».

Οι ρωσικές δυνάμεις «συνεχίζουν την επίθεση στην Ουκρανία σε ένα ευρύ μέτωπο», είπε Κονασένκοφ.

Με τη σειρά του, ο επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας, Κίριλο Μπουντάνοφ τόνισε ότι η Ρωσία αρχίζει να κινητοποιεί στρατεύματα στο Ντονμπάς και την Κριμαία.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, η Μόσχα μεταφέρει επίσης νέες μονάδες από το κεντρικό και ανατολικό τμήμα της Ρωσίας για την αναπλήρωση των εφεδρειών.

Ρωσικές προειδοποιήσεις για πτώση του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού 

Οι δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίας θα μπορούσαν να προκαλέσουν την πτώση του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, υποστήριξε σήμερα ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos και ζήτησε την άρση τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η λειτουργία των ρωσικών διαστημοπλοίων που ανεφοδιάζουν τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) θα διαταραχθεί από τις κυρώσεις, επηρεάζοντας κατά συνέπεια το ρωσικό τμήμα του σταθμού, που χρησιμεύει κυρίως για τη διόρθωση της τροχιάς ολόκληρης της δομής. Κατά συνέπεια, αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει «‘την προσθαλάσσωση’ ή ‘την προσγείωση’ του ISS που ζυγίζει 500 τόνους».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This