Τουλάχιστον 60 νεκροί σε εκτροχιασμό τραίνου στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Ανάμεσά τους και παιδιά - Έπεσαν σε χαράδρα 7 από τα 15 βαγόνια

Must Read

Πολύνεκρο δυστύχημα συνέβη στην περιοχή Κολουέζι, στη νοτιοανατολική πλευρά της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, όταν ένα τραίνο εκτροχιάστηκε με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 60 άνθρωποι, δήλωσαν σήμερα τοπικές πηγές και η δημόσια εταιρία σιδηροδρόμων.

Στην παρούσα φάση, «ο απολογισμός είναι 61 νεκροί, άνδρες, γυναίκες και παιδιά» και «52 τραυματίες που απομακρύνθηκαν από το σημείο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μαρκ Μανιόνγκα Ντάμπο, αρμόδιος διευθυντής για τις υποδομές στην Εθνική Εταιρία Σιδηροδρόμων του Κονγκό (SNCC), τηλεφωνικά από το Λουμπουμπάσι.

Όπως δήλωσε, η αμαξοστοιχία ήταν εμπορευματική η οποία, αν και απαγορεύεται, μετέφερε «πολλές εκατοντάδες λαθρεπιβάτες».

«Μερικά πτώματα πιστεύεται ότι παραμένουν εγκλωβισμένα στα βαγόνια που έπεσαν στις χαράδρες», πρόσθεσε.

Όπως δήλωσε ο Μανιόνγκα, η αμαξοστοιχία που αποτελείτο από 15 βαγόνια, 12 από τα οποία ήταν άδεια, ερχόταν από τη Λουένα, στη γειτονική επαρχία Άνω Λομάνι και κατευθυνόταν προς την πόλη των ορυχείων Τένκε, όχι μακριά από το Κολουέζι.

Έπεσαν σε χαράδρα 7 από τα 15 βαγόνια

Εκτροχιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης στις 23:50 σε ένα χωριό, περίπου 200 χλμ. από το Κολουέζι, «σε σημείο όπου υπάρχουν χαράδρες», στις οποίες έπεσαν 7 από τα 15 βαγόνια. «Η ομάδα μου εργάζεται ακατάπαυστα για να ανοίξει τον δρόμο μέχρι τη Δευτέρα», πρόσθεσε ο Μανιόνγκα.

Όσον αφορά στα αίτια του δυστυχήματος δεν έκανε κάποιο σχόλιο, ωστόσο ανέφερε την παλαιότητα των σιδηροτροχιών ως μάλλον μια από τις αιτίες.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης του Κονγκό, η κυβερνήτης της επαρχίας και η διοικητής του εδάφους όπου σημειώθηκε το σιδηροδρομικό δυστύχημα έκαναν λόγο για έναν προσωρινό απολογισμό 60 νεκρών.

Οι εκτροχιασμοί αμαξοστοιχιών είναι συχνοί στη ΛΔΚονγκό, όπως και η βύθιση υπερφορτωμένων πλοίων στις λίμνες και τα ποτάμια της χώρας. Συχνά, λόγω έλλειψης επιβατικών τραίνων ή καλών δρόμων, οι επιβάτες χρησιμοποιούν εμπορευματικά τραίνα για να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This