Έτσι κινούνται οι Ρώσοι στην Ουκρανία

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αμερικανών

Must Read

Το Πεντάγωνο των ΗΠΑ  δημοσιοποίησε περισσότερες ενημερώσεις και εκτιμήσεις για την κατάσταση στην Ουκρανία και τις κινήσεις της Ρωσίας, την ώρα που ο Υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν και η ομάδα του, ταξίδευαν με προορισμό της Βρυξέλλες και τα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την Washington Post, το αμερικανικό Πεντάγωνο εκτιμά ότι υπάρχει «περιορισμένη έως μηδενική πρόοδο από τις ρωσικές χερσαίες δυνάμεις στην επίτευξη των στόχων τους», ενώ το Κίεβο εξακολουθεί να βομβαρδίζεται «από πυρά μεγάλης εμβέλειας, με πολιτικούς στόχους – συμπεριλαμβανομένων κατοικημένων περιοχών – να χτυπιούνται με αυξανόμενη συχνότητα. Αλλά ηγετικά στοιχεία των ρωσικών δυνάμεων δεν έχουν προχωρήσει αισθητά στην πόλη».

Οι Αμερικανοί υπολογίζουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να βρίσκονται περίπου 15-20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά και περίπου 20-30 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας. Οι Ουκρανοί κρατούν το Μπροβαρί (σ.σ. ανατολικό προάστιο του Κιέβου) και εξακολουθούν να υπερασπίζονται το Κίεβο.

Όσο για τις άλλες ουκρανικές πολιορκημένες πόλεις, το Πεντάγωνο αναφέρει: «Το Τσέρνιγκοφ παραμένει απομονωμένο, αλλά εξακολουθούμε να εκτιμούμε ότι οι Ουκρανοί εργάζονται για να διατηρήσουν μια γραμμή επικοινωνίας ανοιχτή. Η Μαριούπολη είναι επίσης απομονωμένη και εξακολουθεί να υφίσταται σφοδρό βομβαρδισμό. Οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται ακόμη στα περίχωρα του Χάρκοβο, όπου, όπως και πριν, αντιμετωπίζουν σκληρή ουκρανική αντίσταση. Δεν παρατηρήσαμε καμία εμφανή κίνηση προς ή πέρα ​​από το Μικολάιβ».

Η ενημέρωση των Αμερικανών έκανε αναφορά και στη Μαύρη Θάλασσα: «Ενώ έχουμε παρατηρήσει μερικά LST (σ.σ. αρματαγωγά) να επιχειρούν στη βόρεια Μαύρη Θάλασσα, δεν βλέπουμε καμία επικείμενη αμφίβια κίνηση προς την Οδησσό».

Επίσης: «Οι Ρώσοι έχουν εκτοξεύσει περισσότερους από 950 πυραύλους. Δεν υπάρχουν νέα πλήγματα στη δυτική Ουκρανία. Εκτιμούμε ότι οι Ρώσοι έχουν στη διάθεσή τους περίπου το 90% της μαχητικής τους δύναμης, το ίδιο και οι Ουκρανοί».

Οι Αμερικανοί κάνουν αναφορά και στις κινήσεις των Ρώσων εντός της χώρας τους, αλλά και στη Λευκορωσία: «Δεν είδαμε καμία κίνηση ρωσικών δυνάμεων που σταθμεύουν αλλού στη Ρωσία να αναπτύσσονται προς τα δυτικά για να ενισχύσουν τα BTG (σ.σ. ρωσικά τάγματα πρώτης γραμμής) που έχουν ήδη οι Ρώσοι στην Ουκρανία. Και δεν έχουμε δει καμία ένδειξη ρωσικών προσπαθειών να εισρεύσουν πρόσθετες προμήθειες από το εσωτερικό της Ρωσίας ή από αλλού. Όμως έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι οι Ρώσοι εξετάζουν τις επιλογές ανεφοδιασμού και επάνδρωσής τους. Δεν έχουμε ακόμη ενδείξεις ότι η Λευκορωσία εισήγαγε στρατεύματα ή προετοιμάζεται να το κάνει».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This