Αποκάλυψη Πούτιν για το αίτημα πριν ξεκινήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία – Αναφορές Ζελένσκι στην 11η Σεπτεμβρίου

«Δεν θέλουμε να καταλάβουμε την Ουκρανία» λέει ο Πούτιν - Απαγόρευση πτήσεων και μποϊκοτάζ ζήτησε από τους Αμερικάνους ο Ζελένσκι

Must Read

Σε αποκάλυψη για το αίτημα που είχε καταθέσει το Κρεμλίνο στην Ουκρανία πριν ξεκινήσει στην στρατιωτική επιχείρηση, προχώρησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν.

Κατά την διάρκεια δηλώσεών του σε συνάντηση που είχε με συνεργάτες του, ο Ρώσος πρόεδρος αποκάλυψε ότι ζητήθηκε από το Κίεβο να απομακρύνει τα στρατεύματα από το Ντονμπάς, την περιοχή όπου μένουν αυτονομιστές και ρωσόφωνοι οι οποίοι δέχονταν επιθέσεις για 8 ολόκληρα χρόνια:

«Θέλω να το πω αυτό για πρώτη φορά: στην αρχή της επιχείρησή μας στο Ντονμπάς, οι αρχές του Κιέβου, μέσω διαφόρων διαύλων, προκειμένου να αποφευχθεί η παράλογη αιματοχυσία, κλήθηκαν να μην εμπλακούν σε εχθροπραξίες, αλλά απλώς να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από το Ντονμπάς. Δεν ήθελαν. Λοιπόν, αυτή ήταν η απόφασή τους. Η Δύση είναι απάνθρωπη, καθώς περιφρονεί και αγνοεί τα χτυπήματα και τους νεκρούς στο Ντονμπάς» δήλωσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν και στη συνέχεια εξήγησε ότι επιχείρηση προχωράει καλά: «Η επιχείρηση προχωρά καλά. Σε αυστηρή συμφωνία με τα προεγκεκριμένα σχέδια» δήλωσε και ξεκαθάρισε ότι η Ρωσία δεν έχει πρόθεση να καταλάβει την Ουκρανία: «Η παρουσία των στρατευμάτων μας κοντά στο Κίεβο, δεν σημαίνει πως θέλουμε να καταλάβουμε την Ουκρανία».

Μάλιστα αναφερόμενος στις κυρώσεις που επέβαλε η Δύση, ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι η χώρα του έχει αποθεματικά και δεν θα βρεθεί εξαθλιωμένη: «Η Δύση ενεργεί βάσει ενός μακρόχρονου σχεδιασμού, καθώς δεν θέλει μια ισχυρή και κυρίαρχη Ρωσία. Είναι προκαθορισμένες οι κινήσεις τους και θέλουν να παγώσουν τα αποθεματικά μας. Παρ’ όλα αυτά η Ρωσία δεν θα ζήσει ποτέ σαν ένα εξαθλιωμένο και ταπεινωμένο κράτος. Θα διασφαλίσουμε αξιόπιστα την ασφάλεια της Ρωσίας, του λαού μας και δεν θα επιτρέψουμε ποτέ στην Ουκρανία να χρησιμεύσει ως εφαλτήριο για επιθετικές ενέργειες εναντίον της χώρας μας».

Μάλιστα, ο κ. Πούτιν δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συζητήσει για «ουδέτερο καθεστώς στην Ουκρανίας, αποστρατικοποίηση και αποναζιστικοποίηση».

Oμιλία του Ζελένσκι στο αμερικανικό Κογκρέσο

Νωρίτερα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μίλησε στο αμερικανικό Κογκρέσο μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο ίδιος έκανε αναφορές στις επιθέσεις που δέχτηκαν οι ΗΠΑ την 11η Σεπτεμβρίου, αλλά και στην επίθεση που δέχτηκε η αμερικανική βάση στο Περλ Χάρμπορ το 1941, κάνοντας παραλληλισμό με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Στη σπουδαία ιστορία σας, έχετε σελίδες που σας επιτρέπουν να κατανοήσετε τους Ουκρανούς. Θυμηθείτε το Περλ Χάρμπορ, εκείνο το φρικτό πρωινό της 7ης Δεκεμβρίου 1941, όταν ο ουρανός σας σκοτείνιασε από τα αεροπλάνα που σας επιτέθηκαν. Θυμηθείτε την 11η Σεπτεμβρίου, εκείνη την φρικτή μέρα του 2001. Αυτόν τον τρόμο, η Ευρώπη δεν τον έχει βιώσει εδώ και 80 χρόνια», είπε και στη συνέχεια ζήτησε εκ νέου απαγόρευση πτήσεων στην χώρα του: «Πόσο δύσκολο είναι να επιβληθεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία; Είναι κάτι που μπορεί να γίνει, αλλά αν αυτό είναι πάρα πολύ να σας το ζητήσουμε, ξέρετε ότι χρειαζόμαστε πυραυλικές συστοιχίες και αεροπλάνα μαχητικά, που θα βοηθήσουν να σταματήσουν οι ρωσικές επιθέσεις και κατά των ευρωπαίων», πρόσθεσε.

Ο Ζελένσκι πρόσθεσε: «Έχω ένα όνειρο και μία ανάγκη: να προστατευτούν οι ουρανοί μας. Είναι αυτό που νιώθετε κι εσείς όταν ακούτε τις λέξεις “έχω ένα όνειρο”. Σας ευχαριστούμε για όλα όσα έχετε κάνει για την εκπαίδευση των στρατιωτών μας, τον οπλισμό, την οικονομική βοήθεια. Είμαι ευγνώμων στον πρόεδρο Μπάιντεν. Θέλουμε να λογοδοτήσουν οι Ρώσοι εγκληματίες, το λέω καθημερινά μέχρι να σταματήσει η ρωσική στρατιωτική μηχανή» είπε και ζήτησε οι κυρώσεις να αφορούν όλους του αξιωματούχους, τους βουλευτές και δημοσίους υπαλλήλους. Ο ίδιος ζήτησε να φύγουν από τη Ρωσία οι αμερικανικές επιχειρήσεις και να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση, με μποϊκοτάζ στα ρωσικά προϊόντα.

Στο τέλος της ομιλίας του, παρουσίασε βίντεο με σκηνές πολέμου στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This