Δυτικά προς Ουμάν ξεκίνησε πάλι το δύσκολο ταξίδι απεγκλωβισμού του Έλληνα Πρόξενου

Στόχος είναι να φτάσει η αποστολή εντός της ημέρας είτε στη Ρουμανία, είτε στη Μολδαβία.

Must Read

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Μαριούπολη Μανώλης Ανδρουλάκης, έχει ξεκινήσει το ταξίδι απεγκλωβισμού του από τη Ζαπορίζια με κατεύθυνση δυτικά, προς Ουμάν (στην Περιφέρεια Τσερκάσσι), όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές και προσθέτουν: «Ευτυχώς όλα καλά».

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού του κ. Ανδρουλάκη, καθώς και προσωπικού της αποστολής του ΟΑΣΕ μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους ξεκίνησε την Τρίτη 15 Μαρτίου. Στόχος είναι να φτάσει η αποστολή εντός της ημέρας είτε στη Ρουμανία, είτε στη Μολδαβία.

Ο Πρόξενος ανέφερε πως είναι όλοι ταλαιπωρημένοι, αλλά καλά: «Έχει σχεδόν ισοπεδωθεί η Μαριούπολη. Τα νέα δεν είναι καλά και η ανθρωπιστική κρίση που έχει προκύψει είναι τεράστια. Η πόλη δεν είχε υποδομές, μέσα σε λίγα 24ωρα χάθηκαν τα πάντα κι αυτό έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο μας», είπε στο Open πριν ξεκινήσει το ταξίδι του.

Και πρόσθεσε: «Έχω στο μυαλό μου συνέχεια εκείνους που θα επιστρέψουν εκεί και θα πρέπει να χτίσουν τη ζωή τους από το μηδέν. Όλο αυτό το διάστημα σκεφτόμουν την οικογένειά μου και τους δικούς μου ανθρώπους και έπαιρνα κουράγιο. Και στο καταφύγιο δίναμε δύναμη ο ένας στον άλλον παρά τις δυσκολίες. Τα καταφέραμε».

Όσο για τις στιγμές που βίωσε στη Μαριούπολη; «Ζήσαμε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Δεν χτυπήθηκαν μόνο στρατιωτικοί στόχοι. Κι αυτό θα έχει επιπτώσεις. Έγιναν τυφλά χτυπήματα. Δεν σκεφτόμουν τόσο ότι μας έλειπε το φαγητό, προσπαθούσα να μάθω πληροφορίες για το τι συμβαίνει. Είχαμε καλή επικοινωνία με τις τοπικές Αρχές, εμείς προσπαθούσαμε να κάνουμε τη δουλειά μας χωρίς βασικά εφόδια και αυτό λειτούργησε. Ζήσαμε για τα καλά τον πόλεμο. Εδώ και έναν μήνα βιώνω αυτά τη φρίκη του πολέμου. Η κατάσταση των ομογενών δεν είναι και πολύ καλή. Υπάρχουν αρκετοί που δεν θέλουν να φύγουν και να αφήσουν τον τόπο τους».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This