Συλλήψεις κατασκόπων και σαμποτέρ στο Κίεβο – Δραματικές ώρες στη Μαριούπολη – Ορατός ο ρωσικός στόλος από τα παράλια της Οδησσού

Nαρκοθετημένη ολόκληρη η ακτογραμμή της Οδησσού, για να αποκρουστεί ενδεχόμενη απόβαση Ρώσων πεζοναυτών

Must Read

Νέοι βομβαρδισμοί τάραξαν περιοχές στα περίχωρα του Κιέβου, με το «σφυροκόπημα» των Ρώσων να παραμένει ανελέητο κατά την 22η ημέρα του πολέμου στην Ουκρανία, στην απεγνωσμένη προσπάθειά τους να λυγίσουν την αντίσταση των υπερασπιστών της πρωτεύουσας.

Το απόγευμα της Πέμπτης, ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν αποθήκες στη δυτική έξοδο του Κιέβου στο δρόμο προς το Ιρπίν, με αποτέλεσμα να προκληθεί κόλαση φωτιάς με συνεχείς εκρήξεις, καθώς, ως φαίνεται, οι αποθήκες περιείχαν εύφλεκτα υλικά.

Τα πλάνα που κατέγραψε ο Τάσος Τσιάμης, Έλληνας που μένει στο Κίεβο και ζει από κοντά τη φρίκη του πολέμου, συγκλονίζουν:

Μυστική μεταμεσονύκτια επιχείρηση εξουδετέρωσης κατασκόπων και σαμποτέρ

Κατά τη διάρκεια απαγόρευσης της κυκλοφορίας στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης έως τις 7 το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, μυστική επιχείρηση εξουδετέρωσης κατασκόπων και σαμποτέρ.

Όπως ανέφερε το MEGA σε σχετικό ρεπορτάζ, στην επιχείρηση συμμετείχαν οι μυστικές υπηρεσίες, η αστυνομία και ειδικές δυνάμεις του στρατού, που προχώρησαν σε συνολικά 105 συλλήψεις κατασκόπων, Ρώσων και Ουκρανών, ύστερα από εφόδους σε σπίτια. Άλλοι ήταν επιφορτισμένοι με το ρόλο του ελεύθερου σκοπευτή, άλλοι δρούσαν ως πληροφοριοδότες και ενημέρωναν καθημερινά για τα μέτρα ασφαλείας και τις θέσεις των ουκρανικών δυνάμεων, ενώ κάποιοι άλλοι είχαν το ρόλο του σαμποτέρ.

Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι πολλοί από αυτούς είχαν νοικιάσει σπίτια στην ουκρανική πρωτεύουσα εδώ και τρεις μήνες. Οι πληροφορίες από τις ουκρανικές Αρχές αναφέρουν ότι στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε, επίσης, σημαντικός αριθμός από όπλα και πυρομαχικά, ενώ υπάρχει πιθανότατα κάποιοι από τους «στόχους» των κατασκόπων να μην βρίσκονται πια στη ζωή.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:

Ισοπεδωμένη η Μαριούπολη

Δραματική, την ίδια ώρα, παραμένει και η κατάσταση στην εδώ και μέρες στην πολιορκημένη Μαριούπολη, το 80%-90% της οποίας, σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου της πόλης στο περιοδικό «Forbes», έχει «αφανιστεί». Μόνο την Πέμπτη, πάντως, κατάφεραν να διαφύγουν από τη φρίκη του πολέμου 6.500 πολίτες της, ανάμεσά τους και 2.000 παιδιά.

Όσον αφορά τους νεκρούς στη Μαριούπολη, ακόμα δεν υπάρχουν επίσημες αναφορές, με τις ουκρανικές αρχές να εκτιμούν ότι ο αριθμός των νεκρών θα «εκτοξευτεί», όταν θα ξεκινήσει η έρευνα από πόρτα σε πόρτα και από σπίτι σε σπίτι. Σύμφωνα, εξάλλου, με πληροφορίες των ουκρανικών αρχών, έχουν ξεκινήσει και οι βομβαρδισμοί από θαλάσσης, γεγονός που εντείνει τους φόβους για επερχόμενο χτύπημα στην Οδησσό.

Μία «ανάσα» από τις ακτές της Οδησσού ο ρωσικός στόλος

Μία «ανάσα» από τις ακτές της Οδησσού βρίσκεται, πλέον, ο ρωσικός στόλος, με αρμάδα ρωσικών πλοίων να είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού από τα παράλια. Και για του λόγου το αληθές, σε βίντεο που διακινείται στα social media, αλλά και στα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες ώρες, φαίνονται πλοία του ρωσικού στόλου.

https://twitter.com/EliasMezaCota/status/1504586920525025284

Οι αρχές της πόλης, πάντως, βρίσκονται σε ύψιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα, ελέγχουν και καθησυχάζουν τους πολίτες, παρά το γεγονός ότι εξακολουθεί να «παίζει» το σενάριο της περικύκλωσης της Οδησσού από χερσαία και δια θαλάσσης στρατεύματα, με ολόκληρη την ακτογραμμή της να είναι ναρκοθετημένη, ώστε να αποκρουστεί ενδεχόμενη απόβαση πεζοναυτών.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This