Ελεύθερος ο Μπορίσοφ – «Μας έφεραν πίσω στον κομμουνισμό»

Must Read

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ αφέθηκε ελεύθερος από τη Γενική Διεύθυνση της Εθνικής Αστυνομίας. Φαινομενικά ήρεμος, ο Μπορίσοφ είπε ότι δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Βλάντισλαβ Γκοράνοφ και η συνεργάτης του Μπορίσοφ, Σεβντελίνα Αρναούντοβα, οι οποίοι είχαν συλληφθεί χθες μαζί με τον Μπορίσοφ, αφέθηκαν επίσης ελεύθεροι.

«Βάναυσοι, άσχημοι, μας έφεραν πίσω στον κομμουνισμό. Χθες το βράδυ τρώγαμε με τα παιδιά – μπήκαν ένστολοι αστυνομικοί και αστυνομικοί με πολιτικά. Χωρίς κατηγορίες – τίποτα», είπε ο πρώην Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, αμέσως μετά την αποφυλάκισή του.

Και πρόσθεσε: «Καθόμαστε στα κελιά 24 ώρες, ούτε ένας αστυνομικός… Όπως το 1944: Εμφανίζεται ο Πρωθυπουργός, καλεί την αστυνομία, είναι μάρτυρας της μαφίας, του «Κρανίου» (ο Μπορίσοφ αναφέρεται στον Βασίλ Μποζκόφ), αρχίζουν να γράφουν και τους λέει – πήγαινε να τους συλλάβεις γιατί μπορούν να κρύψουν στοιχεία. Γι’ αυτό μας πήραν τηλέφωνο τον Δεκέμβριο. Ήρθαν, μας έλεγξαν, αντέξαμε 24 ώρες, κρυώσαμε».

Ο δικηγόρος του Μπορίσοφ Μένκο Μένκοφ σχολίασε: «Σοβαρή πολιτική καταστολή, απολύτως παράνομες ενέργειες» και διευκρίνισε ότι ο λόγος για την 24ωρη κράτηση υποδηλώνει εκβιασμό, αλλά δεν είπε ποιο άτομο εκβιάστηκε, πότε, πώς και για ποιους λόγους.

Ο Μένκοφ πρόσθεσε ότι η προανακριτική διαδικασία ξεκίνησε από το Υπουργείο Εσωτερικών στις 17 Μαρτίου υπό τις συνθήκες του κατεπείγοντος, αλλά αυτή ήταν μια επιθεώρηση που ξεκίνησε με σήμα από τις 10 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με αυτήν, ο Μπορίσοφ ήρθε για να δώσει εξηγήσεις και το σήμα βασίστηκε σε εκτύπωση από τα μέσα ενημέρωσης.

«Υπήρξε πλήθος παραβάσεων που έγιναν από τις αστυνομικές αρχές. Η κράτηση ήταν η τελευταία λύση. Μέχρι τις 19:30 η αστυνομία δεν ήξερε πού πήγαινε και ποιον θα ψάξει», εξήγησε ο Μένκοφ

Λίγο μετά την απελευθέρωση των συλληφθέντων, εκπρόσωπος της Εισαγγελίας της Σόφιας είπε ότι η υπόθεση δεν έχει αναφερθεί στο σύνολό της και ότι θα γίνει πρόσθετη ανάλυση.

«Οι συνθήκες αυτής της υπόθεσης είναι γνωστές εδώ και καιρό. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες στην παρούσα φάση, καθώς θα ήταν παράβαση του νόμου. Σε περίπτωση νέων συνθηκών, θα μπορούσαν να απαγγελθούν κατηγορίες», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Εισαγγελίας.

Σύμφωνα με βουλγαρικά ΜΜΕ, η Εισαγγελία διέψευσε την αρχική ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών της χώρας ότι η έρευνα σε βάρος των Μπορίσοφ, Γκορανόφ και Αρναούντοβα οφείλεται σε απάτη με ευρωπαϊκά κονδύλια και ο Μπορίσοφ φέρεται να βρίσκεται υπό έρευνα για εκβιασμό επιχειρηματία.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This