Συνεχίζεται ο καταιγισμός Fake News για την Ουκρανία

Δεν υπήρχαν Ουκρανοί πυροσβέστες να δημοσιεύσει;

Must Read

Η πρώην γραμματέας Τύπου του γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας Γιούλια Μέντελ δημοσίευσε φωτογραφία που υποτίθεται ότι δείχνει Ουκρανούς πυροσβέστες.

Η αλήθεια είναι ότι στη συγκεκριμένη φωτογραφία, δεν είναι Ουκρανοί, αλλά Αυστραλοί πυροσβέστες που επιστρέφουν μετά από μια σκληρή μάχη με τη φωτιά κατά τη διάρκεια των καταστροφικών πυρκαγιών του 2019.

Το tweet που βάφτισε τους Αυστραλούς πυροσβέστες «Ουκρανούς»

Αυτή η εικόνα έχει επανειλημμένα συμπεριληφθεί στην επιλογή ρεπορτάζ που έδειχναν το μέγεθος της καταστροφής στην Αυστραλία από τις τρομερές πυρκαγιές.

Η Γιούλια Μέντελ αναγκάστηκε να διαγράψει το tweet μετά τις οργισμένες αντιδράσεις και Αυστραλών χρηστών που είχαν ζήσει τα γεγονότα από πρωτο χέρι…

Στην συγκεκριμένη φωτογραφία απεικονίζονται οι πυροσβέστες Jason Luck, John Kroczewski και Paul Catteral από την Τασμανία. Η φωτό αναρτήθηκε στο Facebook των Wolfe Brothers και του John Lyons.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This