«Αδέσποτες» θαλάσσιες νάρκες από τη Μαύρη Θάλασσα μπορεί να φτάσουν και στη Μεσόγειο

Προειδοποιήσεις από την FSB και το ΕΚΣΕΔ 

Must Read

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (FSB) περίπου 420 νάρκες οι οποίες εγκαταστάθηκαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στην περιοχή των λιμανιών της Μαύρης Θάλασσας, ενδέχεται να παρασυρθούν στον Βόσπορο και μέσω αυτού να φτάσουν στη Μεσόγειο.

Όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου της FSB «μετά την έναρξη της ειδικής επιχείρησης, οι ναυτικές δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέστησαν περίπου 420 νάρκες στις προσεγγίσεις προς τα λιμάνια της Οδησσού, του Οτσάκοφ, του Τσορνομόρσκ και του Γιούζνι. Λόγω του ρεύματος, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο εκτροπής εκτροχιασμένων ναρκών προς τον Βόσπορο».

Και η FSB προσθέτει: «Δεδομένου ότι στις περιοχές των ουκρανικών λιμανιών κυριαρχούν προς τα νότια επιφανειακά ρεύματα, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να παρασυρθούν νάρκες στον Βόσπορο και περαιτέρω στις θάλασσες της λεκάνης της Μεσογείου».

Η ρωσική υπηρεσία καταλήγει με επίθεση στην ουκρανική πλευρά: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιδεικνύουν για άλλη μια φορά πλήρη περιφρόνηση για τα θεμέλια του διεθνούς δικαίου και αδιαφορία για ανθρώπινες ζωές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των πολιτών των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Τι λέει το ελληνικό Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης

Σύμφωνα με το ethnos.gr το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Υπουργείου Ναυτιλίας με τηλεγράφημά του προς την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, προειδοποίησε για τις… αδέσποτες θαλάσσιες νάρκες κοντά στα λιμάνια της Οδησσού, Οτσακόβ και Γιούζν και επεσήμανε πως τα πλοία με ελληνική σημαία που πρόκειται να καταπλεύσουν στην περιοχή, έχουν ήδη ενημερωθεί σχετικά και πλέον είναι θέμα των πλοιοκτητών τυχόν περαιτέρω ενέργειες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This