Στο ναδίρ οι σχέσεις Ρωσίας – ΗΠΑ: Διάβημα διαμαρτυρίας στον Αμερικανό πρέσβη στην Μόσχα για τις «εμπρηστικές» δηλώσεις Μπάιντεν

Σαφείς οι προειδοποιήσεις της Μόσχας...

Must Read

Οι Ρώσοι «έτριξαν τα δόντια» στον Αμερικανό πρέσβη στην Μόσχα, Τζον Σάλιβαν, στον οποίο απεύθυναν σήμερα διάβημα διαμαρτυρίας για τις «απαράδεκτες» δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, για τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ειδικότερα, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών επισήμανε στον Αμερικανό πρέσβη ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων βρίσκονται στα πρόθυρα κατάρρευσης, κάτι που, αν μη τι άλλο, αποτελεί μια σαφέστατη προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ, αναφορικά με τις εξελίξεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Φυσικά, δεν παρέλειψαν να του επισημάνουν ότι η βασική αιτία για την επιδείνωση των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, είναι τα όσα έχει πει το τελευταίο διάστημα ο Μπάιντεν ειδικά για τον Πούτιν, τον οποίο δεν δίστασε να αποκαλέσει «εγκληματία πολέμου».

Σεβασμός στο διεθνές δίκαιο

Από την πλευρά του, ο Σάλιβαν, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ζήτησε από το Κρεμλίνο να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και να επιτρέψει την προξενική βοήθεια σε όλους τους Αμερικανούς πολίτες που κρατούνται στη Ρωσία.

Σχολιάζοντας τη συνάντηση του Αμερικανού πρέσβη με αξιωματούχους της ρωσικής κυβέρνησης, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις, δήλωσε πως «είναι πολύ υποκριτικό να ακούς μια χώρα να μιλάει για “ανάρμοστα σχόλια”, όταν η ίδια εμπλέκεται σε μαζική σφαγή, περιλαμβανομένων επιδρομών και επιθέσεων που έχουν προκαλέσει θανάτους αμάχων».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This