Τζο Μπάιντεν: «Δολοφονικός δικτάτορας» και «σκέτος κακούργος» ο Πούτιν!

Μπλίνκεν: «Η Ρωσία διαπράττει εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία»

Must Read

Μετά τον χαρακτηρισμό «εγκληματίας πολέμου», ο Τζο Μπάιντεν επανήλθε με νέους χαρακτηρισμούς για τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλεσε τον Ρώσο ομόλογό του «δολοφονικό δικτάτορα» και «σκέτο κακούργο», καθώς μιλούσε στο γεύμα της ημέρας του Αγίου Πατρικίου στο Καπιτώλιο.

Ευχαρίστησε επίσης την Ιρλανδία που «στέκεται στο πλευρό των ΗΠΑ και των υπολοίπων ενάντια στην επιθετικότητα του Πούτιν».

Ο Μπάιντεν είπε χαρακτηριστικά: «Τώρα έχετε την Ιρλανδία και τη Μεγάλη Βρετανία… να στέκονται μαζί ενάντια σε έναν δολοφονικό δικτάτορα, έναν σκέτο κακούργο που διεξάγει έναν ανήθικο πόλεμο κατά του λαού της Ουκρανίας... Η Ιρλανδία και οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται από κοινού. Για πρώτη φορά, τώρα, είναι στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Η Ιρλανδία είναι μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών τώρα».

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε από την πλευρά του, πως συμφωνεί ότι στην Ουκρανία διαπράττονται εγκλήματα πολέμου.

«Η στοχοποίηση αμάχων συνιστά ένα έγκλημα πολέμου. Αμερικανοί εμπειρογνώμονες βρίσκονται στη διαδικασία καταγραφής και αξιολόγησης πιθανών εγκλημάτων πολέμου στην Ουκρανία», επεσήμανε.

Και συνέχισε λέγοντας πως η Ρωσία «πιθανότατα να απαγάγει συστηματικά τοπικούς αξιωματούχους στην Ουκρανία και να τους αντικαθιστά με αξιωματούχους-μαριονέτες. Αυτό έχει ήδη ξεκινήσει».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This