Μπάιντεν από Πολωνία: Το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ είναι μια «ιερή δέσμευση»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ευχαρίστησε την Πολωνία που έχει δεχτεί πρόσφυγες από την Ουκρανία

Must Read

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα στον πολωνό ομόλογό του Αντρέι Ντούντα ότι θεωρεί πως το Αρθρο 5 του ΝΑΤΟ, το οποίο προβλέπει την συλλογική άμυνα για όλους τους συμμάχους, είναι μια “ιερή” δέσμευση, ενώ ευχαρίστησε την Πολωνία που δέχτηκε πρόσφυγες από την Ουκρανία.

«Θεωρούμε το Αρθρο 5 μια ιερή υποχρέωση και να είστε βέβαιοι γι΄αυτό», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στη διάρκεια επίσκεψής του στη Βαρσοβία διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα την Πολωνία για τη στήριξη του ΝΑΤΟ εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία.

Παράλληλα αναφέρθηκε στον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν λέγοντας πως «βασίζεται στη διαίρεση, στο να μπορέσει να διαχωρίσει την ανατολική από τη δυτική πτέρυγα».

Ωστόσο, πρόσθεσε ο ίδιος, δεν έχει καταφέρει να το πράξει.

Αναφερόμενος στο κύμα προσφύγων που έχει υποδεχτεί η Πολωνία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε: «Αναγνωρίζουμε ότι η Πολωνία αναλαμβάνει μια σημαντική ευθύνη, αλλά δεν νομίζω ότι θα πρέπει να είναι μόνο η Πολωνία».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This