Επικοινωνία Ερντογάν – Πούτιν: Στην Κωνσταντινούπολη ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων

Ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε την ανάγκη να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός και ειρήνη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

Must Read

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της οποίας συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ρωσίας και της Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη. 

«Ο πρόεδρος (της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ) Ερντογάν και ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους (Βλαντίμιρ) Πούτιν συμφώνησαν στη διεξαγωγή του επόμενου γύρου των διαπραγματεύσεων μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ρωσίας και της Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη», ανέφερε η τουρκική προεδρία για την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο ηγετών σε ένα δελτίο τύπου, όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία ειδήσεων AFP και Reuters.

Διαβάστε ακόμα: Ρωσία και Ουκρανία επιστρέφουν στην Τουρκία για νέες διαπραγματεύσεις!

Ερντογάν και Πούτιν συνομίλησαν σχετικά τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων και ο Ερντογάν διαβεβαίωσε τον Ρώσο ομόλογό του ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να παράσχει «κάθε αναγκαία συνεισφορά» για την εφαρμογή μιας κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανία και τη «βελτίωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στην περιοχή».

Νωρίτερα σήμερα, ένας εκ των Ουκρανών διαπραγματευτών, ο Νταβίντ Αρακχάμια, ανακοίνωσε πως ένας νέος γύρος διαπραγματεύσεων θα λάβει χώρα από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη στην Τουρκία, χωρίς να διευκρινίσει τον τόπο των συνομιλιών.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής από τη ρωσική πλευρά Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επιβεβαίωσε ότι οι συνομιλίες θα διεξαχθούν Τρίτη και Τετάρτη.

Πάντως η τουρκική προεδρία δεν διευκρίνισε την ακριβή ημερομηνία των συναντήσεων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This