Όταν τα λέει ο Πούτιν είναι κακός… Όταν τα λέει η Αυστραλία, υποστηρίζεται από τη Δύση

Πως τα φέρνει η ζωή καμιά φορά… Τα Νησιά Σολομώντα είναι για την Αυστραλία, ότι η Ουκρανία για τη Ρωσία…

Must Read

Το γρήγορο στόρι: Τα Νησιά του Σολομώντα, μια κυρίαρχη χώρα στον Ειρηνικό, διέκοψε τους δεσμούς με την Ταϊβάν και συμμάχησε με την Κίνα. Έτσι οι ΗΠΑ φέρεται να υποστήριξαν μια αποτυχημένη απόπειρα βίαιου πραξικοπήματος το 2021, που είχε σαν αποτέλεσμα την αποστολή «ειρηνευτικών στρατευμάτων» από την Αυστραλία. Κορυφαίοι αξιωματούχοι της αυστραλιανής κυβέρνησης αναφέρθηκαν στο κυρίαρχο έθνος ως μέρος της «πίσω αυλής» τους και ένας μεγιστάνας των ΜΜΕ κάλεσε δημοσίως τον αυστραλιανό στρατό να εισβάλει και να ανατρέψει την κυβέρνηση των Νήσων του Σολομώντα!

Ο υπουργός Άμυνας της Αυστραλίας Πίτερ Ντάτον δήλωσε ότι η κυβέρνησή του «ανησυχεί πολύ» από ένα προσχέδιο συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ των Νήσων του Σολομώντα και της Κίνας, που θα μπορούσε να φέρει κινεζικά πολεμικά πλοία και στρατιωτικό προσωπικό να εδρεύουν στην πρωτεύουσα Χονιάρα.

«Δεν πιστεύουμε ότι είναι προς το συμφέρον του Ινδο-Ειρηνικού, της ειρήνης και της σταθερότητας που θέλουμε να δούμε να επικρατεί κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών και των επόμενων δεκαετιών, να έχουμε μια κινεζική στρατιωτική παρουσία αυτού του είδους εντός την περιοχή μας», είπε στην παρουσιάστρια του Sky News, Peta Credlin.

«Αυτό προκαλεί σημαντική ανησυχία, ιδιαίτερα όταν βλέπετε την πολύ στενή σχέση τώρα μεταξύ Ρωσίας και Κίνας. Η επέκταση αυτού του μπλοκ ισχύος στον Ινδο-Ειρηνικό είναι πολύ ανησυχητική», είπε, θυμίζοντας αρκετά τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τις δικές του ανησυχίες για την επέκταση του NATO, που εκφράστηκαν πριν την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία. Αλλά βέβαια ο Ρώσος Πρόεδρος είναι ο κακός της υπόθεσης (κατά τη Δύση) και δεν ξέρει τι λέει…

«Οι προσπάθειες να τεθούν σε κίνδυνο η δημοκρατία και τα συστήματά μας, θα πρέπει να είναι μια κλήση αφύπνισης για τους Αυστραλούς και τους ανθρώπους στον Ινδο-Ειρηνικό», σχολίασε ακόμα ο Ντάτον.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον είπε ότι η συμφωνία προκαλεί «μεγάλη ανησυχία», ενώ η ομόλογός του από τη Νέα Ζηλανδία, Τζασίντα Άρντερν, χαρακτήρισε τη συμφωνία «δυνητική στρατιωτικοποίηση της περιοχής».

Πάντως, η Κίνα εξοργίστηκε από ένα ανεξάρτητο άρθρο που καλούσε την Καμπέρα να… εισβάλει στις Νήσους του Σολομώντα λόγω της ανησυχητικής νέας συμφωνίας ασφάλειας! Καλούσε ανοιχτά τον στρατό να εισβάλει στα Νησιά του Σολομώντα, να τα «καταλάβει» και να «αλλάξει το καθεστώς» ενώ χρησιμοποιεί «ήπια δύναμη» για να προωθήσει τα δυτικά συμφέροντα.

Ο David Llewellyn-Smith συγκεκριμένα (συγγραφέας, ιδρυτικός εκδότης και συντάκτης του ιστότοπου MacroBusiness και ιδρυτικός εκδότης και συντάκτης παγκόσμιας οικονομίας του εξέχοντος πολιτικού περιοδικού The Diplomat), έγραψε στις 25 Μαρτίου ότι ο Μόρισον θα πρέπει να «εξαναγκάσει μια άμεση αντιπαράθεση με την κομμουνιστική υπερδύναμη» χρησιμοποιώντας «όποια και όλα τα απαραίτητα μέσα» για να διώξει το Πεκίνο από την περιοχή.

Το άρθρο περιέγραψε επίσης την κατάσταση ως «την κουβανική κρίση πυραύλων της Αυστραλίας» και είπε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση η Αυστραλία να επιτρέψει να προχωρήσει αυτή η συμφωνία».

Πολλοί υποστήριξαν ότι είναι «γελοίο» η Αυστραλία να καταδικάζει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία από τη μία πλευρά, ενώ οι «ελίτ» της ζητούν στρατιωτικές δυνάμεις να καταλάβουν το Γκουανταλκανάλ (σ.σ. το μεγαλύτερο νησί των Νησιών Σολομώντα).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This