Gazprom: Υπό εξέταση η πλήρης διακοπή των προμηθειών φυσικού αερίου σε «μη φιλικές χώρες» στην ΕΕ!

Ρωσική «ρουκέτα»!

Must Read

Η Gazprom ενδέχεται να σταματήσει τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη, αναφέρει η εφημερίδα Kommersant, επικαλούμενη πηγές.

Σύμφωνα με την ρωσική εφημερίδα, υπάρχει κίνδυνος ολοκληρωτικής διακοπής για πρώτη φορά στην ιστορία του ρωσικού φυσικού αερίου που παρέχεται στην Ευρώπη. Οι προμήθειες φυσικού αερίου συνεχίστηκαν αδιάκοπα κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Σύμφωνα με πηγές της Kommersant, η Gazprom εξετάζει το ενδεχόμενο πλήρους διακοπής των προμηθειών φυσικού αερίου σε «μη φιλικές χώρες» και αξιολογεί τις συνέπειες ενός τέτοιου βήματος.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή στην Κεντρική Τράπεζα, την Gazprom και την κυβέρνηση να οργανώσουν αμοιβαίους διακανονισμούς για το φυσικό αέριο με την ΕΕ και άλλες χώρες που έχουν επιβάλλει κυρώσεις στη Μόσχα, σε ρούβλια.

Οι ρωσικές αρχές αναμένεται να αποκαλύψουν τον μηχανισμό μετατροπής των πληρωμών για το φυσικό αέριο σε ρούβλια σήμερα. Ο όγκος της προσφοράς, οι τιμές και οι αρχές τιμολόγησης θα παραμείνουν ίδιες, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το Aggregated Gas Storage Inventory (AGSI+) η αποθήκευση φυσικού αερίου στη Γερμανία πληρώνεται πλέον κατά 26,5%, στην Αυστρία  κατά 12,8%.

Η Ευρώπη έχει θέσει ως υποχρέωσή της να γεμίσει τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης κατά 80% μέχρι την έναρξη της νέας περιόδου θέρμανσης, μειώνοντας παράλληλα τις αγορές ρωσικού φυσικού αερίου.

Ωστόσο, ελλείψει προμηθειών από τη Ρωσική Ομοσπονδία, θα είναι δύσκολο να γίνει αυτό – τώρα, το συνολικό επίπεδο των αποθεμάτων είναι μόνο 26,28%.

Ένα αναλυτικό σχέδιο διακοπής των ρωσικών ενεργειακών πόρων θα είναι έτοιμο τον Μάιο, αλλά τα κράτη μέλη δηλώνουν ήδη την πρόθεσή τους να αυξήσουν τις εισαγωγές μη ρωσικού φυσικού αερίου.

Ειδικότερα, οι αρχές των ΗΠΑ υποσχέθηκαν να προμηθεύσουν επιπλέον 15 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα LNG στην Ευρώπη φέτος. Το 2021, ο όγκος των παραδόσεων ανήλθε σε περίπου 20-21 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This