Ευρωπαϊκή Ένωση: Αυτές είναι οι νέες (προτεινόμενες) κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Eξετάζονται από την Κομισιόν και επιμέρους προτάσεις που παρουσιάζονται από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε.

Must Read

Έτοιμο το 5ο πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την Πρόεδρο της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, να παρουσιάζει σήμερα τις προτάσεις της Κομισιόν.

Συγκεκριμένα, αφού τόνισε πως η Ε.Ε. πρέπει να αυξήσει την πίεσή της στη Ρωσία, η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε, ότι, στο πλαίσιο του νέου πακέτου κυρώσεων, προτείνεται η απαγόρευση εισαγωγής άνθρακα, κάτι που μπορεί να επιφέρει στη Ρωσία απώλειες 4 δισ. ευρώ ετησίως. Παράλληλα, μεταξύ των προτάσεων είναι και η πλήρης απαγόρευση συναλλαγών σε τέσσερις βασικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της VTB, της δεύτερης μεγαλύτερης ρωσικής τράπεζας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η απαγόρευση ρωσικών πλοίων και πλοίων που διαχειρίζεται η Ρωσία από το να έχουν πρόσβαση σε λιμάνια της Ε.Ε., είναι ένα ακόμη προτεινόμενο περιοριστικό μέτρο, σύμφωνα με την φον ντερ Λάιεν, η οποία, σημειώνει, πάντως, πως υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις, οι οποίες αφορούν σε γεωργικά προϊόντα, τρόφιμα, ανθρωπιστική βοήθεια και ενέργεια. Επιπροσθέτως, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει την απαγόρευση των ρωσικών και λευκορωσικών οδικών μεταφορών, κίνηση η οποία μπορεί να περιορίσει δραστικά τις επιλογές της ρωσικής βιομηχανίας στην απόκτηση αγαθών, σύμφωνα με την Πρόεδρο της Κομισιόν.

Στα νέα πιθανά περιοριστικά μέτρα συμπεριλαμβάνονται και περαιτέρω στοχευμένες απαγορεύσεις εξαγωγών αξίας 10 δισ. ευρώ σε σημαντικούς τομείς για τη Μόσχα, με στόχο την υποβάθμιση βιομηχανικής ικανότητας της Ρωσίας, με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να κάνει λόγο για ειδικές νέες απαγορεύσεις στις εισαγωγές, αξίας 5,5 δισ. ευρώ, σε προϊόντα από ξύλο έως τσιμέντο, θαλασσινά και ποτά. Τέλος, σημειώνει ότι λαμβάνεται μια σειρά από πολύ στοχευμένα μέτρα, όπως η γενική απαγόρευση της Ε.Ε. για τη συμμετοχή ρωσικών εταιρειών σε δημόσιες συμβάσεις στα κράτη μέλη.

«Εργαζόμαστε για πρόσθετες κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένων των εισαγωγών πετρελαίου και εξετάζουμε ορισμένες από τις ιδέες που παρουσιάζονται από τα κράτη μέλη», συμπληρώνει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This