Μακελειό στη Νέα Υόρκη – Πυροβολισμοί και φόβοι για τρομοκρατία

Δεκάδες τραυματίες - Πληροφορίες και για έκρηξη - Ο δράστης παραμένει ασύλληπτος

Must Read

Πανζουρλισμός επικράτησε σήμερα το πρωί στο Μετρό της Νέας Υόρκης, όταν άγνωστος άρχισε να πυροβολεί «στα τυφλά», με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δεκάδες άνθρωποι που επέβαιναν σε συρμό ή περίμεναν στην αποβάθρα.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι πυροβολισμοί έπεσαν στην περιοχή του Μπρούκλιν, όπου τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχει επιβεβαιωθεί πως τραυματίστηκαν, οι δέκα εξ αυτών από τα πυρά του δράστη, με τους πέντε να έχουν τραυματιστεί σοβαρά και να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας αναφέρουν πως στο σημείο βρέθηκαν και εκρηκτικοί μηχανισμοί, πιθανότατα χειροβομβίδες.

  • Παρακολουθήστε ρεπορτάζ από το σημείο:

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως δράστης είναι ένας εύσωμος Αφροαμερικανός που φορούσε γιλέκο εργάτη και μάσκα αερίων, ο οποίος άρχισε να πυροβολεί προς το συγκεντρωμένο πλήθος και να πετάει τους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Ακολούθησαν σκηνές πανικού, με κάποιους από τους ελαφρότερα τραυματίες να επιβιβάζονται σε διερχόμενο συρμό, για να διαφύγουν σώοι από το σημείο.

  • Δείτε την πρώτη φωτογραφία από το σημείο, που δημοσίευσε η New York Post:

Για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς, αλλά ο αριθμός των τραυματιών πιθανότατα θα αυξηθεί αρκετά, καθώς η αιματηρή επίθεση έγινε σε ώρα αιχμής.

Το αιματηρό περιστατικό έλαβε χώρα στο σταθμό Μετρό του Sunset Park, στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, με την ευρύτερη περιοχή να έχει κατακλυστεί από ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας που απαγορεύουν την πρόσβαση στους περαστικούς, αλλά και ασθενοφόρα που παραλαμβάνουν τους τραυματίες για να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Προς το παρόν όλα τα δρομολόγια του Μετρό έχουν «παγώσει», καθώς ο δράστης εξακολουθεί να παραμένει ασύλληπτος. Λόγω της γενικότερης κατάστασης συναγερμού που επικρατεί στην περιοχή, υπάρχει εντολή να κλείσουν καταστήματα και να ληφθούν μέτρα ασφαλείας στα σχολεία.

Στο σημείο, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, βρέθηκαν και εκρηκτικοί μηχανισμοί που δεν εξερράγησαν, ενώ το ρεπορτάζ αναφέρει πως ο δράστης πιθανότατα βρισκόταν εντός ενός από τους συρμούς, όπου και άρχισε να πυροβολεί, ενώ έριξε και τουλάχιστον ένα καπνογόνο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This