Μεγάλη ανθρωπιστική βοήθεια στη Μαριούπολη από Έλληνες της Ρωσίας

Κατάφεραν να «σπάσουν» τον κλοιό και να προσφέρουν νερό και τρόφιμα στους αποκλεισμένους πολίτες

Must Read

Μια πολύ σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια έστειλε η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας στην -υπό ασφυκτικό κλοιό- Μαριούπολη της νοτιοανατολικής Ουκρανίας.

Ειδικότερα, ο Σύνδεσμος απέστειλε, μεταξύ άλλων, 20 οχήματα με τρόφιμα και 14 γεννήτριες, καθώς και μία υδροφόρα χωρητικότητας 30 τόνων πόσιμου νερού. Μάλιστα σύμφωνα με τα πλάνα που μετέδωσε η εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open, κατά την παραλαβή της σημαντικής βοήθειας οι εναπομείναντες κάτοικοι σχημάτισαν μεγάλη ουρά, ώστε να παραλάβουν τις ποσότητες που τoυς αναλογούν, δεδομένου ότι τόσο στην πόλη, όσο και στα περίχωρα σημειώνονται σημαντικές ελλείψεις τόσο σε βασικά αγαθά, όσο και σε ρεύμα, ενώ η διακοπή στις τηλεπικοινωνίες καθιστά αδύνατη την επικοινωνία.

Με τις συρράξεις στην ευρύτερη περιοχή να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από την έναρξη του πολέμου, στις 24 Φεβρουαρίου, η πρόσβαση στη Μαριούπολη είναι εξαιρετικά δύσκολη, με τη βοήθεια αυτή να δίνει μεγάλη ανάσα σε όσους παραμένουν στη μαρτυρική πόλη, καθώς, ακόμα και οργανώσεις όπως ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός δεν έχουν καταφέρει να παράσχουν την πολυπόθητη αρωγή, με τους κατοίκους να έχουν φτάσει στο σημείο να λιώνουν ακόμα και το χιόνι, για να έχουν λίγο πόσιμο νερό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συλλογή βοήθειας συνέβαλαν οργανώσεις Ελλήνων της Ρωσίας από περιοχές όπως η Μόσχα, η Κριμαία, η περιφέρεια του Ροστόφ, οι περιφέρειες της Σταυρούπολης, του Κράσνονταρ, του Τομσκ και του Σβερντλόφσκ, αλλά και από τη Δημοκρατία του Ταταρστάν και τη Βόρεια Οσετία (Αλανία).

Μιλώντας για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη, η κυρία Μελίνα Λεόνοβα, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας δήλωσε: «Η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων δεν μπορεί να μείνει μακριά από τα δεινά των συμπατριωτών τους που ζουν στα εδάφη που βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Ο κόσμος δεν έχει ρεύμα, νερό, υπάρχουν σημαντικά προβλήματα με την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας σε απομακρυσμένες περιοχές».

*πηγή φωτο / βιντεο: rusgreek.ru

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This