«Ανεπιθύμητος»! Η Ουκρανία ταπείνωσε τον Γερμανό Πρόεδρο

Το Κίεβο «έριξε πόρτα» στον Στάινμαϊερ και του αρνήθηκε την επίσκεψη

Must Read

Η ηγεσία της Ουκρανίας έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στον Γερμανό Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ: «Δεν είναι ευπρόσδεκτος εδώ»!

Ο Στάινμαϊερ, που θεωρείται σύμβολο της «ήπιας γραμμής» της Γερμανίας έναντι στη Μόσχα πριν από την εισβολή στην Ουκρανία, είπε σήμερα ότι είχε σκοπό να συναντήσει τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Κίεβο μαζί με τους Προέδρους της Πολωνίας και των τριών χωρών της Βαλτικής (Εσθονία, Λιθουανία, Λετονία).

Διαβάστε ακόμα: Ο Ζελένσκι αρνήθηκε να δεχτεί τον κορυφαίο Ευρωπαίο πολιτικό Σταϊνμάγερ!

Το σχέδιο ήταν να «κάνουμε ένα ταξίδι στο Κίεβο (σ.σ. μάλλον αύριο Τετάρτη) για να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα κοινής ευρωπαϊκής αλληλεγγύης με την Ουκρανία. Ήμουν έτοιμος να το κάνω αυτό, αλλά προφανώς – και πρέπει να το σημειώσω – αυτό δεν ήταν επιθυμητό στο Κίεβο», είπε ο Γερμανός σε επίσκεψή του στη Βαρσοβία.

Η γερμανική Bild αποκάλυψε το… σνομπάρισμα επικαλούμενη Ουκρανό διπλωμάτη που είπε ότι «όλοι μας εδώ γνωρίζουμε τους στενούς δεσμούς του Στάινμαϊερ με τη Ρωσία» και ότι ο Γερμανός πρόεδρος «δεν είναι ευπρόσδεκτος στο Κίεβο αυτή τη στιγμή».

Ο άλλοτε ΥΠΕΞ της Γερμανίας, είχε στενές επαφές, μεταξύ άλλων, με τον ομόλογό του της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, ενώ ήταν επίσης μεγάλος υποστηρικτής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 και θεωρείται ο «αρχιτέκτονας» της φιλικής προς τη Ρωσία, πολιτικής της γερμανικής κυβέρνησης.

Θα μπορούσε να πει κανείς και ότι η ουκρανική κίνηση ισοδυναμεί με ταπείνωση για τον Γερμανό αρχηγό του κράτους…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This