Σύμβουλος Ζελένσκι: Η Ουκρανία θέλει από τη Γερμανία όπλα και επίσκεψη του Σολτς

Οι... απαιτήσεις του Κιέβου, μια ημέρα μετά την «πόρτα» στον Στάινμαϊερ

Must Read

Κορυφαίος συνεργάτης του Ουκρανού Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε σήμερα ότι το Κίεβο ήθελε ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς να επισκεφθεί τη χώρα και να δεσμευτεί για περισσότερες παραδόσεις όπλων, προσπαθώντας να εξηγήσει την «πόρτα» που έριξαν οι Ουκρανοί στον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ, σε μια άνευ προηγουμένου διπλωματική προσβολή κατά του Βερολίνου.

Ωστόσο, ο Ολέξι Αρέστοβιτς, σύμβουλος του Ζελένσκι, δήλωσε στη γερμανική δημόσια τηλεόραση ότι δεν ήταν πρόθεση του Ουκρανού Προέδρου να προσβάλει τη Γερμανία… Όπως μάλλον δεν ήταν πρόθεσή του να εξευτελίσει και την Ελλάδα με το βίντεο των μαχητών του ναζιστικού τάγματος Αζόφ…

«Νομίζω ότι το κύριο επιχείρημα ήταν διαφορετικό – ο Πρόεδρός μας περιμένει εδώ τον Καγκελάριο ώστε (σ.σ. ο Σολτς) να μπορεί να λάβει άμεσες πρακτικές αποφάσεις, συμπεριλαμβανομένων των παραδόσεων όπλων», είπε ο Αρέστοβιτς στο ZDF.

Ο Αρέστοβιτς είπε ακόμα ότι η μοίρα του στρατηγικού λιμανιού της Μαριούπολης και του άμαχου πληθυσμού της ανατολικής Ουκρανίας «εξαρτάται από τα γερμανικά όπλα που θα μπορούσαμε να αποκτήσουμε», αλλά αυτό δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα.

«Ο χρόνος είναι ουσιαστικός γιατί κάθε λεπτό που δεν φτάνει ένα τανκ… είναι τα παιδιά μας που πεθαίνουν, βιάζονται, σκοτώνονται», είπε σε δραματικούς τόνους ο Αρέστοβιτς και πρόσθεσε πως «η γερμανική πολιτική τάξη είδε τις τρομερές εικόνες του πολέμου που θυμίζουν την καταστροφή του Βερολίνου το 1945. Αυτό που κάνει ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία δεν είναι διαφορετικό».

Μέχρι στιγμής ο Όλαφ Σολτς έχει απορρίψει τις εκκλήσεις να ακολουθήσει άλλους ηγέτες της ΕΕ σε επίσκεψη στο Κίεβο και αρνήθηκε, κυρίως για ιστορικούς λόγους, να στείλει βαρέα όπλα στην Ουκρανία.

Η Γερμανία έχει στείλει μέχρι τώρα «αμυντικά» όπλα (οξύμωρο… ), συμπεριλαμβανομένων αντιαρματικών, εκτοξευτών πυραύλων και πυραύλων εδάφους-αέρος ως απάντηση στη σύγκρουση.

Η στάση αυτή έχει οξύνει τις εντάσεις και εντός της κυβέρνησης συνασπισμού, με τους Υπουργούς των Πρασίνων να ζητούν επιπλέον παραδόσεις όπλων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This