Θρίλερ στη Μαύρη Θάλασσα! Βυθίζεται το καταδρομικό Moskva λένε οι Ουκρανοί – Διαψεύδουν οι Ρώσοι

Τι συμβαίνει τελικά με τη ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου;

Must Read

Αντικρουόμενες είναι οι πληροφορίες που διαρρέουν για το ρωσικό πυραυλοφόρο καταδρομικό «Moskva» το οποίο υπέστη ζημιές αργά το βράδυ της Τετάρτης. Οι Ουκρανοί ισχυρίζονται ότι πρόκειται για δικό τους χτύπημα, ενώ οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι ανατινάχθηκε μέρος των πυρομαχικών στο κατάστρωμα του πλοίου, με αποτέλεσμα να πιάσει φωτιά.

Από πλευράς της η νότια στρατιωτική διοίκηση του στρατού της Ουκρανίας υποστηρίζει ότι χτύπησε τη ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου με αντιπλοϊκούς πυραύλους Neptune και ότι ήδη έχει αρχίσει και βυθίζεται.

Σε ανάρτησή της στο Facebook η νότια στρατιωτική διοίκηση ισχυρίζεται ότι η πυρκαγιά στο πυραυλοφόρο ξεκίνησε μετά το πλήγμα των πυραύλων, ενώ σημειώνει ότι οι εκρήξεις των πυρομαχικών που μετέφερε το καταδρομικό και οι επικίνδυνες καιρικές συνθήκες έκαναν δύσκολο το έργο των ρωσικών σωστικών πλοίων.

Στον αντίποδα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας διαψεύδει τους παραπάνω ισχυρισμούς και σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι το «Moskva» αυτή την ώρα ρυμουλκείται στο λιμάνι: «Η εστία της πυρκαγιάς έχει τεθεί υπό έλεγχο, δεν υπάρχουν φλόγες. Οι εκρήξεις των πυρομαχικών έχουν σταματήσει. Το καταδρομικό Moskva διατηρεί την πλευστότητά του. Το πλήρωμα του “Moskva” έχει απομακρυνθεί από το πλοίο, ενώ ο βασικός εκτοξευτήρας πυραύλων δεν έχει πληγεί» αναφέρει η Μόσχα.

Την ίδια ώρα το Anadolu δημοσίευσε βίντεο το οποίο όπως υποστηρίζει, απεικονίζει το ρωσικό πυραυλοφόρο την ώρα που έχει τυλιχθεί στις φλόγες.

https://twitter.com/AS7404542949/status/1514559853066346504

Δείτε επίσης:

Φωτογραφία: Αρχείου

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This