Θρίλερ με το ρωσικό καταδρομικό: Φλέγεται η ναυαρχίδα Moskva!

«Εμείς το χτυπήσαμε» λένε οι Ουκρανοί

Must Read

Xτυπήθηκε ή όχι η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου; Οι Ουκρανοί μιλούν για χτύπημα, οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι έπιασε φωτιά μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, «το κυριότερο πυραυλοφόρο καταδρομικό του στόλου της Μαύρης Θάλασσας του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας, το Moskva υπέστη σοβαρές ζημιές αφού ανατινάχθηκε μέρος των πυρομαχικών στο κατάστρωμά του», χωρίς ωστόσο να δηλώνει τι προκάλεσε τη φωτιά.

«Το πλήρωμα, που υπολογίζεται στα περίπου 500 άτομα, σώθηκε όλο», πρόσθεσε η ανακοίνωση.  

Το συγκεκριμένο πλοίο από την πρώτη ημέρα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία πλησίασε το Φιδονήσι και κάλεσε τους συνοριοφύλακες να παραδοθούν αλλά αντ’ αυτού άκουσε τη φράση που έμεινε στην ιστορία: «άντε γαμ@@@@@», η οποία έγινε και γραματόσημο!

 

«Εμείς το χτυπήσαμε», λένε οι Ουκρανοί

Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν από πλευράς τους ότι το πλοίο των 12.500 τόνων είχε χτυπηθεί από δύο ουκρανικούς πυραύλους. Δεν δόθηκαν περισσότερα στοιχεία γι’ αυτό, αλλά ο κυβερνήτης της Οδησσού Μαξίμ Μαρτσένκο δήλωσε στο Telegram: «Επιβεβαιώθηκε ότι το καταδρομικό Moskva πήγε σήμερα ακριβώς εκεί που το έστειλαν οι συνοριοφύλακες μας, στο Φιδονήσι.

Αυτό που μεταδίδουν τις τελευταίες ώρες διεθνή και ρωσικά ΜΜΕ (επικαλούμενα και ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας) είναι πως το Moskva έπιασε φωτιά και έγιναν εκρήξεις των πυρομαχικών του, με αποτέλεσμα το πλοίο να έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από την ανατίναξη. TASS, RIA Novosti και Interfax δεν διευκρίνισαν ποια είναι η θέση του καταδρομικού. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax, το πλήρωμα εκκενώθηκε και η αιτία της πυρκαγιάς και των εκρήξεων ερευνάται.

 

Καταγγελίες για πάνω από 100 πτώματα στη Σούμι

Πάνω από εκατό πτώματα έχουν βρεθεί στην ουκρανική περιφέρεια Σούμι μετά την απόσυρση των ένοπλων δυνάμεων της Ρωσίας, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Ντμίτρο Σιβίτσκι, ο περιφερειάρχης της περιοχής αυτής της Ουκρανίας. «Δυστυχώς ο αριθμός αυτός αυξάνεται καθημερινά, βρίσκουμε πτώματα με τα χέρια δεμένα, με σημάδια από βασανιστήρια, με τραύματα από σφαίρες στα κεφάλια – αυτά είναι φρικιαστικά πράγματα», δήλωσε σε δημοσιογράφους χθες ο Σιβίτσκι, σε μια ακόμα καταγγελία της Ουκρανίας για σφαγή από τους Ρώσους.

Νέος γύρος ρωσικών απειλών 

«Το λιμάνι της Μαριούπολης βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο και απελευθερώθηκε πλήρως από τους εθνικιστές του Αζόφ» δήλωσαν οι ρωσικές δυνάμεις εξαπολύοντας για ακόμα μία φορά απειλές για επίθεση στο Κίεβο. Συγκεκριμένα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι αν οι επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος συνεχίσουν, τότε οι ρωσικές δυνάμεις θα πλήξουν τοποθεσίες στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου, όπου βρίσκονται κέντρα λήψης τέτοιων αποφάσεων.

«Βλέπουμε απόπειρες δολιοφθοράς και πλήγματα από ουκρανικές δυνάμεις σε στόχους στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Εάν συνεχιστούν τέτοια γεγονότα, θα πραγματοποιηθούν πλήγματα από τον ρωσικό στρατό σε κέντρα λήψης αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου, τα οποίο ο ρωσικός στρατός έχει αποφύγει μέχρι στιγμής», δήλωσε ο Ιγκόρ Κονασένκοφ, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

 

Ωστόσο, οι τοπικές αρχές της Μαριούπολης αναφέρουν από την πλευρά τους ότι εξακολουθούν να δίνουν μάχες και πως τίποτα ακόμη δεν έχει κριθεί. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας της Μόσχας, Ιγκόρ Κονασένκοφ, οι Ρώσοι έχουν καταλάβει το εμπορικό λιμάνι της Μαριούπολης. «Στην πόλη της Μαριούπολης, το εμπορικό λιμάνι έχει απελευθερωθεί πλήρως από τους μαχητές του ναζιστικού σχηματισμού Αζόφ», δήλωσε ειδικότερα.

Κατάσχεση πολυτελούς γιοτ του Κερίμοφ

Το επιβλητικό γιοτ Ρώσου δισεκατομμυριούχου κατασχέθηκε από την αστυνομία των Φίτζι, στον Ειρηνικό Ωκεανό, στα πλαίσια των κυρώσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Το γιοτ Amadea, μήκους 106 μέτρων, του μεγιστάνα Σουλεϊμάν Κερίμοφ, εκτιμώμενης αξίας 325 εκατ. αμερικανικών δολαρίων (298 εκατ. ευρώ), αγκυροβόλησε στα Φίτζι την περασμένη Τρίτη.

Ο Κερίμοφ, που θεωρείται στενά συνδεδεμένος με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, είδε να του επιβάλλονται κυρώσεις από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και την ΕΕ μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου. Τα μέλη του πληρώματος του Amadea συνελήφθησαν και ανακρίνονται από την αστυνομία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Fiji Sun. Αξιωματικός της αστυνομίας εξήγησε πως η θαλαμηγός αγκυροβόλησε στα Φίτζι προτού περάσει από έλεγχο των τελωνείων και λάβει έγκριση.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Ζελένσκι τα βάζει τώρα με τον Μακρόν!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This