H ρωσική ναυαρχίδα «Moskva» βυθίστηκε κατά τη ρυμούλκησή της!

Παραμένει μυστήριο το τι προκάλεσε τις εκρήξεις και τη μοιραία φωτιά στο πλοίο...

Must Read

Θάλασσα… στην κυριολεξία τα έκαναν οι Ρώσοι, καθώς, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, επικαλούμενα ρωσικά μέσα, η λαβωμένη ναυαρχίδα «Moskva» του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, βυθίστηκε κατά τη ρυμούλκησή της στο λιμάνι της Σεβαστούπολης

Την είδηση, μάλιστα, επιβεβαίωσε το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, τονίζοντας πως το πυραυλοφόρο καταδρομικό σκάφος έπλεε σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, καθώς στην περιοχή είχε ξεσπάσει ισχυρή καταιγίδα. «Κατά τη ρυμούλκηση του πυραυλοφόρου καταδρομικού “Moskva” στο λιμάνι προορισμού, λόγω ζημιών στο κύτος που υπέστη κατά τη διάρκεια της φωτιάς από την πυροδότηση πυρομαχικών, το πλοίο έχασε την ευστάθειά του. Σε συνθήκες φουρτουνιασμένης θάλασσας, το πλοίο βυθίστηκε», αναφέρει συγκεκριμένα το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

https://twitter.com/rianru/status/1514693645185818630

Προηγουμένως, η Μόσχα είχε ανακοινώσει ότι σύσσωμο το πλήρωμα του πολεμικού πλοίου, αποτελούμενο από περίπου 500 άνδρες, είχε απομακρυνθεί σώο και είχαν ληφθεί μέτρα για τη ρυμούλκηση του καταδρομικού σε λιμάνι.

Μετά το νέο αυτό μεγάλο πλήγμα για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, η Ρωσία είναι, πλέον, αναγκασμένη να προχωρήσει σε αναδιοργάνωση των σχεδιασμών της, με το Κρεμλίνο να φέρεται πως έχει αποφασίσει να απομακρύνει τα ρωσικά πλοία από τις ακτές της Ουκρανίας, σύμφωνα με αξιωματούχο της άμυνας των ΗΠΑ. Ειδικότερα, όπως επισημαίνει ο ίδιος, υπάρχουν ενδείξεις με βάση τις οποίες το Κρεμλίνο ετοιμάζεται να αποσύρει το ρωσικό ναυτικό μακριά από την πυραυλική εμβέλεια των Ουκρανών. Μάλιστα συμπλήρωσε ότι τα ρωσικά πλοία πλέον βρίσκονται 80 ναυτικά μίλια μακριά από τις ακτές.

Από την πλευρά του, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, σε μία προσπάθεια να υποβαθμίσει τις μεγάλες ζημιές που είχε υποστεί το πυραυλοφόρο καταδρομικό, είχε επισημάνει πως η φωτιά που είχε ξεσπάσει στο πλοίο είχε περιοριστεί, ενώ ισχυρίστηκε πως ναυαρχίδα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας όχι μόνο εξακολουθούσε να επιπλέει, αλλά και πως επρόκειτο να ρυμουλκηθεί μέχρι το λιμάνι της Σεβαστούπολης.

Σημειώνεται πως η ναυαρχίδα «Moskva», όπου εξακολουθεί μέχρι αυτή την ώρα να παραμένει αδιευκρίνιστο το τι ακριβώς προκάλεσε τη φωτιά, παρά το γεγονός ότι οι Ουκρανοί υποστήριξαν πως αυτό οφείλεται σε πυραυλικό τους χτύπημα, με τη Μόσχα να το διαψεύδει κατηγορηματικά, φαινόταν να βρίσκεται σε απόσταση 40 μιλίων από τις ουκρανικές ακτές, γεγονός που την καθιστούσε ιδιαίτερα ευάλωτη σε περίπτωση επίθεσης από πυραύλους, με βεληνεκές έως και 170 μίλια.

  • Δείτε σχετικά ρεπορτάζ:

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This