Οι Ρώσοι έστειλαν προσχέδιο για τερματισμό πολέμου στους Ουκρανούς

«Περιμένουμε απάντηση» λέει η Μόσχα

Must Read

Λίγες ώρες προτού λήξει το τελεσίγραφο παράδοσης που έστειλε η Μόσχα στον ουκρανικό στρατό, το Κρεμλίνο κατέθεσε προσχέδιο για ειρηνευτικές συνομιλίες.

Όπως αποκάλυψε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντίμιτρι Πεσκόφ, έχει σταλεί ένα «σαφώς διατυπωμένο και εμπεριστατωμένο προσχέδιο» στην κυβέρνηση της Κιέβου, το οποίο περιλαμβάνει ξεκάθαρους διαπραγματευτικούς για την οριστική λήξη του πολέμου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Πεσκόφ δήλωσε: «Η πλευρά μας παρέδωσε προσχέδιο στους Ουκρανούς, το οποίο περιλαμβάνει ξεκάθαρους όρους. Η μπάλα είναι πια σε ουκρανικό γήπεδο. Περιμένουμε την απάντησή τους». 

Σε ερώτηση που δέχτηκε για το αν έχει δοθεί διορία στους Ουκρανούς προκειμένου να απαντήσουν, ο Πεσκόφ απάντησε πως «εξαρτάται από την ουκρανική πλευρά. Οι εξελίξεις από τη μεριά τους δεν είναι στο επιθυμητό επίπεδο. Οι Ουκρανοί δεν είναι διατεθειμένοι να εντείνουν τις διαπραγματευτικές διαδικασίες».

Χθες το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κάλεσε τους Ουκρανούς στρατιώτες που έχουν οχυρωθεί στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal στη Μαριούπολη να καταθέσουν τα όπλα μέχρι σήμερα. 

Πέντε Ουκρανοί στρατιώτες παραδόθηκαν

Πέντε Ουκρανοί στρατιώτες που υπερασπίζονταν το τελευταίο μέρος που ελέγχουν οι δυνάμεις του Κιέβου στη Μαριούπολη, την χαλυβουργία Azovstal, κατέθεσαν τα όπλα και 140 άμαχοι απομακρύνθηκαν, δήλωσαν σήμερα οι φιλορώσοι αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας.

«Πέντε Ουκρανοί στρατιωτικοί κατέθεσαν τα όπλα και εγκατέλειψαν οικειοθελώς το εργοστάσιο της Azovstal», όπου έχουν οχυρωθεί οι τελευταίοι υπερασπιστές της Μαριούπολης, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι αρχές της αυτοανακηρυχθείσας αυτονομιστικής δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

Σε άλλη ανακοίνωσή τους που δόθηκε χθες, Τρίτη, το βράδυ στη δημοσιότητα, οι φιλορώσοι αυτονομιστές ανακοίνωσαν ότι 140 άμαχοι απομακρύνθηκαν από την πόλη. Οι πληροφορίες αυτές δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητη πηγή.

Οι τελευταίες ουκρανικές δυνάμεις που υπερασπίζονται την Μαριούπολη βρίσκονται τώρα οχυρωμένες στο συγκρότημα της χαλυβουργίας Αζοφστάλ, ένα σύνολο εργοστασίων και υπογείων απ’όπου οι ρωσικές δυνάμεις αγωνίζονται να τις απομακρύνουν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This