Διασταύρωσαν τα ξίφη τους Μακρόν-Λεπέν στο debate πριν τον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών

Ο Μακρόν δεν έχασε την ευκαιρία να επικρίνει την Λεπέν για τις σχέσεις της με τον Πούτιν

Must Read

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στην Γαλλία για την ανάδειξη του νέου Προέδρου, Μακρόν και Λεπέν διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο τηλεοπτικό debate. Και συμφώνησαν ότι διαφωνούν σε όλα!

Μεγάλη βαρύτητα δόθηκε στην οικονομία και το συνταξιοδοτικό με τον Εμανουέλ Μακρόν να επισημαίνει πως «ζούμε πρωτόγνωρες κρίσεις» και να παραδέχεται ότι οι Γάλλοι τα βγάζουν πέρα δύσκολα, υποσχόμενος ανώτατο όριο στις τιμές της ενέργειας. Υπογράμμισε πως πέτυχε μείωση της ανεργίας δημιουργώντας στη διάρκεια της θητείας του 1,2 εκατ. θέσεις εργασίας και δεσμεύτηκε πως θα δίνει τη δυνατότητα σε εταιρείες «που πάνε καλά» να δίνουν αφορολόγητο πριμ στους εργαζόμενους.

Από την πλευρά της η Μαρίν Λεπέν είπε ότι στη διάρκεια της θητείας Μακρόν είδε τον γαλλικό λαό να υποφέρει, υποσχέθηκε πως θα είναι η πρόεδρος που θα του προσφέρει προστασία, ελευθερία, δικαιοσύνη και ασφάλεια, πως θα ενισχύσει την αγοραστική δύναμη των Γάλλων και δεν θα επιβαρύνει φορολογικά τα καύσιμα. Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά «θα ξαναδώσω στους Γάλλους τα χρήματά τους».

Για το συνταξιοδοτικό η Λεπέν χαρακτήρισε «αφόρητη αδικία» την συνταξιοδότηση στα 65 έτη που επιδιώκει ο Μακρόν και ότι αν εκλεγεί οι Γάλλοι θα μπορούν να συνταξιοδοτηθούν ηλικία «μεταξύ 60 και 62 ετών». Υποστήριξε την ανάγκη «οικονομικού πατριωτισμού» και κατηγόρησε τον Μακρόν για τη μείωση της παραγωγικότητας στη Γαλλία.

Απόλυτη διαφωνία ανάμεσά τους και στην διαχείριση της πανδημίας, με τη Λεπέν να τον μέμφεται για την απαγόρευση κυκλοφορίας και το κλείσιμο των επιχειρήσεων και τον Μακρόν να απαντά θυμίζοντας όσα έλεγε η αντίπαλός του για τα ρωσικά εμβόλια Sputnik και δηλώνοντας «περήφανος» για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας.

Ο Μακρόν δεν έχασε την ευκαιρία να επικρίνει την Λεπέν για τις σχέσεις της με τον Πούτιν, θυμίζοντας και ότι το κόμμα της είχε πάρει δάνειο το 2014 από ρωσική τράπεζα με στενούς δεσμούς με τον Ρώσο Πρόεδρο. Υποστήριξε επίσης τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, την οικονομική υποστήριξη στην Ουκρανία και την αποστολή εξοπλισμού.

«Θεωρώ ότι η ρωσική επιθετικότητα με θύμα την Ουκρανία είναι απαράδεκτη. Παραδέχομαι ότι οι προσπάθειες που κάνατε αξίζουν την υποστήριξη. Η μόνη κύρωση κατά της οποίας διαφωνώ είναι το μπλοκάρισμα της εισαγωγής ρωσικού φυσικού αερίου και πετρελαίου», υποστήριξε η Λεπέν. Για τα ρωσικά δάνεια απάντησε πως είναι νόμιμα και ότι δεν είχε άλλη λύση, ενώ κατηγόρησε τον Μακρόν ότι «υποδέχτηκε τον Βλαντίμιρ Πούτιν με τυμπανοκρουσίες στις Βερσαλλίες», ενώ τόνισε ότι θέλει να μεταρρυθμίσει τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This