«Σύρραξη» ΗΠΑ – Ρωσίας στη συνεδρίαση των G20 στην Ουάσιγκτον!

10 χώρες αρνήθηκαν να ακολουθήσουν τις ΗΠΑ στο «εμπάργκο» κατά της Ρωσίας

Must Read

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν και οι ομόλογοί της κυρίως από το «δυτικό μπλοκ» αποχώρησαν από τη σύνοδο των G20 την Τετάρτη καθώς οι Ρώσοι αξιωματούχοι πήραν τον λόγο. Ήταν ένα ιδιότυπο μποϊκοτάζ — για να διαμαρτυρηθούν για τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία — που όμως έβαλε φωτιά στη σύνοδο καθώς αξιωματούχοι από τουλάχιστον δέκα άλλα κράτη, όπως η Ινδονησία, η Κίνα, η Ινδία, η Βραζιλία, η Νότια Αφρική και η Σαουδική Αραβία, αρνήθηκαν να αποχωρήσουν!

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η υπουργός Οικονομικών του Καναδά Chrystia Freeland δείχνει τους δέκα δυτικούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Οικονομικών της Βρετανίας Rishi Sunak, ο οποίος επίσης αποχώρησε από τη συνάντηση.

«Οι δημοκρατίες του κόσμου δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στη συνεχιζόμενη ρωσική επιθετικότητα και τα εγκλήματα πολέμου. Η παράνομη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελεί σοβαρή απειλή για την παγκόσμια οικονομία. Η Ρωσία δεν θα πρέπει να συμμετέχει σε αυτές τις συναντήσεις», έγραψε η Φρίλαντ.

«Είμαστε ενωμένοι στην καταδίκη μας για τον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας και θα πιέσουμε για ισχυρότερο διεθνή συντονισμό για την τιμωρία της Ρωσίας», ανέφερε ο Βρετανός Sunak σε δικό του tweet.

Όμως, παρά την προσπάθεια των ΗΠΑ να απομονώσουν τη Ρωσία και να δείξουν με αυτόν τον τρόπο ότι μεγάλο μέρος του κόσμου είναι ενωμένο πίσω από τη δυτική συμμαχία, ένα ισχυρό μπλοκ κρατών συνέχισε να στηρίζει τη Μόσχα.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ινδονησίας Sri Mulyani Indrawati, ο οποίος προήδρευσε της συνόδου, ο Ινδός Nirmala Sitharaman και αρκετοί άλλοι υπουργοί Οικονομικών παρέμειναν στην διαδικτυακή παρουσίαση του υπουργού Οικονομικών της Ρωσίας, Anton Siluanov, επιβεβαιώνοντας το σχίσμα στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών των G20 πριν από την σύνοδο κορυφής στο Μπαλί τον Νοέμβριο.

Η Ινδονησία, η οποία ασκεί την προεδρία της Συνόδου Κορυφής της G20, βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση εν μέσω των δυτικών εκκλήσεων για αποβολή της Ρωσίας. Όπως η Ινδία, η Ινδονησία συνεχίζει επίσης να έχει πλήρεις συναλλαγές με τη Ρωσία, και έχει διαμηνύσει ότι έχει καθήκον, ως οικοδεσπότης, να καλέσει όλα τα μέλη και ο Πρόεδρος Πούτιν είναι ευπρόσδεκτος να παραστεί στη συνάντηση.

Την Τετάρτη, η υπουργός Οικονομικών της χώρας Ιντραουάτι μιλώντας για το μποϊκοτάζ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, είπε ότι η αποχώρηση δεν κατάφερε να μπλοκάρει την ευρύτερη συζήτηση του γκρουπ.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This