Νέο σόου του Ζελένσκι με συνέντευξη Τύπου σε σταθμό του μετρό – Το «τελεσίγραφο» για τη Μαριούπολη

«Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη με τη Ρωσία» - Στο Κίεβο ο Μπλίνκεν!

Must Read

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι παραχώρησε συνέντευξη Τύπου σε έναν σταθμό του ουκρανικού μετρό και απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με την κατάσταση στη χώρα του.

Αποκάλυψε μεταξύ άλλων ότι θα συναντηθεί αύριο Κυριακή με τον Άντονι Μπλίνκεν, με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ να επισκέπτεται στο Κίεβο μαζί με τον Υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν.

Διαβάστε ακόμα: Ο Ζελένσκι εγκαταλείπει στην τύχη τους τους Αζόφ στην Μαριούπολη

Όπως σχολίασαν ξένοι δημοσιογράφοι, το σκηνικό ήταν μια «επίδειξη ανθεκτικότητας» και επεσήμαναν πως το μήνυμα ήταν ότι «το σόου πρέπει να συνεχιστεί». Μάλιστα, σε κάποια στιγμή σταμάτησε το λόγο του για να ακούσει το τελευταίο τρένο της ημέρας, λέγοντας: «Θεός φυλάξοι, αυτό είναι το τελευταίο. Μόνο για σήμερα, σωστά;»

Το δικό της σχόλιο έκανε για τη συνέντευξη Τύπου και η Ουκρανή δημοσιογράφος Ναταλίγια Γκουμενιούκ:

Ερωτηθείς αν θέλει ακόμα μια συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και αν πιστεύει ότι μια συνάντηση θα ήταν χρήσιμη, ο Ζελένσκι είπε: «Επέμεινα από την αρχή να έχουμε διαπραγματεύσεις με τον ηγέτη της Ρωσικής Ομοσπονδίας επειδή θεωρώ ότι οι όποιες συναντήσεις μέσω μεσολαβητές… δεν θα δώσουν  το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτόν τον πόλεμο μπορεί να τον σταματήσει αυτός που τον ξεκίνησε».

Ο Ουκρανός Πρόεδρος πρόσθεσε για τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία: «Αλλά δεν υπάρχει εμπιστοσύνη με τη Ρωσία.  Αυτά δεν είναι συνώνυμα. Είναι αντώνυμα, Ρωσία και εμπιστοσύνη. Απλώς λένε κάτι και τα λόγια τους δεν συμπίπτουν με πράξεις».

Ο Ζελένσκι ρωτήθηκε εάν φοβάται τη συνάντηση με τον Πούτιν, δεδομένου ότι μέλη μιας άτυπης ρωσο-ουκρανικής διαπραγματευτικής ομάδας φέρεται να είχαν υποστεί συμπτώματα που συνάδουν με δηλητηρίαση.

Ο Ζελένσκι χαρακτήρισε αυτές τις εικασίες ως «απόπειρες δολοφονίας» και είπε ότι η ομάδα ασφαλείας του και η οικογένειά του ανησυχούσαν για αυτές.

«Δεν φοβάμαι τη συνάντηση με τον πρόεδρο ή τις απόπειρες δολοφονίας. Δεν έχω το δικαίωμα να φοβάμαι γιατί ο λαός μας έχει δείξει ότι δεν φοβάται τίποτα. Φοβούνται για τα παιδιά τους, αυτό είναι αλήθεια, αλλά οι άνθρωποι σταματούσαν τα τανκς με γυμνά χέρια».

Ζελένσκι

Τελεσίγραφο για τη Μαριούπολη

Σε ότι αφορά τη Μαριούπολη, ο Ζελένσκι είπε ότι εάν η Ρωσία σκοτώσει οποιονδήποτε υπερασπιστή της ή προχωρήσει στο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας στις εν μέρει κατεχόμενες νότιες περιοχές Χερσώνα και Ζαπορίζια, η Ουκρανία θα αναστείλει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα.

«Εάν οι άνθρωποι μας σκοτωθούν στη Μαριούπολη, αν ανακοινώσουν ψευδοδημοψήφισμα στις νέες ψευδοδημοκρατίες, η Ουκρανία δεν θα λάβει μέρος σε καμία διαδικασία διαπραγμάτευσης», είπε χαρακτηριστικά.

Συνέχισε λέγοντας ότι η μετάβαση σε δημοψήφισμα «δεν θα είναι χρήσιμη για τη διπλωματική διευθέτηση αυτής της κατάστασης» και συμπλήρωσε: «Θα παρεμποδίσει το τέλος του πολέμου με διπλωματικό τρόπο. Αυτό είναι σίγουρα το λάθος βήμα από τη Ρωσία. Μαρτυρεί ότι όλα πριν από αυτό, όλες οι συναντήσεις των διπλωματικών ομάδων, όλα αυτά ήταν απλώς μυθοπλασία και πολιτικό θέατρο, παρεμπιπτόντως, με πολύ κακούς ηθοποιούς».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This