Η Μαδρίτη «κόβει» τις τουριστικές μισθώσεις κατοικιών – Η αντίδραση της Airbnb

Must Read

Σε 90 ημέρες το χρόνο περιορίζεται η μίσθωση επιπλωμένων διαμερισμάτων μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας στη Μαδρίτη.

Σε αυτή την απόφαση ετοιμάζεται να προχωρήσει ο δήμος της ισπανικής πρωτεύουσας, θεωρώντας πως με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρει, επιτέλους, να αντιμετωπίσει το χρόνιο πρόβλημα στέγασης στην πόλη.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, ο δήμος ελπίζει να «διατηρήσει την κατοικημένη χρήση του κέντρου της πόλης, περιορίζοντας τη μετατροπή των κατοικιών σε προσωρινά τουριστικά σπίτια».

Μάλιστα, πέρα από τους τρεις μήνες ενοικίασης ετησίως, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει, πλέον, να αποκτήσουν και άδεια για την τουριστική χρήση του καταλύματος που διαθέτουν, η οποία χορηγείται μόνο στην περίπτωση που αυτό έχει ανεξάρτητη είσοδο από το υπόλοιπο κτήριο, όπως, για παράδειγμα, συμβαίνει στα ξενοδοχεία.

Η Airbnb «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου» για δεκάδες ιδιοκτήτες

Όπως ήταν αναμενόμενο, εκπρόσωποι της Airbnb, της δημοφιλέστερης πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης καταλυμάτων, αντέδρασαν έντονα στη συγκεκριμένη ανακοίνωση, πιστεύοντας ότι τα νέα περιοριστικά μέτρα, όχι μόνο δεν αποτελούν λύση, αλλά καθιστούν αντικειμενικά δύσκολη έως αδύνατη τη μίσθωση πολλών κατοικιών.

Σε ανοιχτή επιστολή που έστειλε ο τοπικός διευθύνων σύμβουλος της Airbnb, Arnaldo Muñoz, προς το δημοτικό συμβούλιο, ανέφερε ότι ο νέος κανονισμός, «θα εξαλείψει τη δυνατότητα για χιλιάδες οικογένειες στη Μαδρίτη να επωφεληθούν από τον τουρισμό, θέτοντας σε κίνδυνο εισόδημα 800 εκατομμυρίων ευρώ και χιλιάδες θέσεις εργασίας».

Πάντως, ο Jose Manuel Calvo, σύμβουλος αρμόδιος για την αειφόρο αστική ανάπτυξη, επιμένει πως τα νέα μέτρα ουσιαστικά υιοθετούν την επιβολή «των ίδιων όρων που πρέπει να πληρούνται από κάθε είδους τουριστικά καταλύματα, όπως ξενοδοχεία ή πανσιόν».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This