Υπεύθυνος να βάλει φραγμό στην άκρα δεξιά, δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν μετά την επανεκλογή του

Ικανοποιημένη από τα ποσοστά της η Λεπέν, το χειρότερο αποτέλεσμα η εκλογή Μακρόν δήλωσε ο Μελανσόν

Must Read

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά τη νίκη του στις γαλλικές εκλογές, ο Εμανουέλ Μακρόν ευχαρίστησε όλους τους Γάλλους, δηλώνοντας θεματοφύλακας της δημοκρατίας και του φραγμού στην άκρα δεξιά.

Όπως είπε αρχικά: «Ευχαριστώ αγαπημένοι φίλοι, αγαπητοί μου συμπατριώτες σε ολόκληρη την Επικράτεια και στα υπερπόντια εδάφη. Μετά από πέντε χρόνια αλλαγών, τρομερών κρίσεων σήμερα, 24 Απριλίου 2022 η πλειοψηφία επέλεξε να μου εμπιστευτεί ξανά τη Δημοκρατία μας και για τα επόμενα πέντε χρόνια. Ξέρω πως μοιραστήκατε τις πεποιθήσεις σας και αγγίζοντας την καρδιά σας, είδατε την αλήθεια. Σας ευχαριστώ. Ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους Γάλλους και τις Γαλλίδες που και στον πρώτο και τον δεύτερο γύρο μου έδειξαν εμπιστοσύνη τους».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην εφαρμογή προγράμματος για μία Γαλλία ανεξάρτητη, μία Ευρώπη πιο δυνατή, για βαθιές αλλαγές και καινοτομία στη χώρα και για να γίνει η χώρα  ένα μεγάλο οικολογικό έθνος. Απευθύνθηκε ειδικά σε όσους στον δεύτερο γύρο τον ψήφισαν ώστε να μην εκλεγεί η Μαρίν Λεπέν«Ξέρω επίσης, ότι αρκετοί με ψήφισαν σήμερα, όχι γιατί πείστηκαν από τα επιχειρήματά μας, αλλά για να θέσουν έναν φραγμό στην άκρα δεξιά και θέλω να τους πω, ότι αυτή η ψήφος με καθιστά υπεύθυνο απέναντί τους για τα επόμενα χρόνια, γιατί σεβάστηκαν τον θεσμό της δημοκρατίας και τον ενίσχυσαν».

Αναφορά έκανε και στο μεγάλο ποσοστό αποχής λέγοντας: «Σκέφτομαι επίσης τους συμπατριώτες που απείχαν. Η σιωπή τους σήμαινε άρνηση επιλογής. Πρέπει να απαντήσουμε και σε αυτό. Σκέφτομαι και όσους ψήφισαν την κυρία Λεπέν και κατανοώ την απογοήτευσή τους απόψε. Από τώρα και στο εξής δεν είμαι πλέον ο υποψήφιος ενός στρατοπέδου, αλλά ο πρόεδρος όλων. Και ξέρω, ότι για πολλούς συμπατριώτες μας, που επέλεξαν την άκρα δεξιά, ο θυμός θα πρέπει να βρει μία απάντηση και είναι επίσης δική μου ευθύνη. Γιατί η σημερινή ψήφος μας επιβάλλει να σκεφτούμε όλες τις δυσχέρειες και να απαντήσουμε σε κάθε έκφραση θυμού, όπως αυτή σήμερα».

Στην ομιλία του αναφέρθηκε και στον πόλεμο της Ουκρανίας: «Έχουμε ένα πρόγραμμα κοινωνικό, οικολογικό βασισμένο στην εργασία, τη δημιουργία απελευθέρωσης των πολιτισμικών επιχειρηματικών μας δυνατοτήτων. Αυτό το σχέδιο θέλω να φέρω εις πέρας τα επόμενα πέντε χρόνια. Έχουμε τόσα πολλά να κάνουμε. Είναι και ο πόλεμος στην Ουκρανία και η Γαλλία πρέπει να κάνει τη φωνή της να εισακουστεί, να δείξει τη δύναμή της σε όλους τους τομείς και όλα αυτά θα τα πράξουμε».

Αθέμιτη τακτική κατήγγειλε η Λεπέν

Μετά την ήττα στις γαλλικές εκλογές η Μαρίν Λεπέν στις πρώτες της δηλώσεις κατήγγειλε «δύο εβδομάδες αθέμιτης τακτικής» μετά τον πρώτο γύρο, και αυτή ακριβώς είναι που την οδήγησε στην απόφαση να είναι εκ νέου επικεφαλής στις βουλευτικές εκλογές του καλοκαιριού, αν και είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να μην είναι υποψήφια.

«Θα θέλαμε βέβαια το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό. Με ποσοστό άνω του 43% των ψήφων, αυτό αποτελεί μια εντυπωσιακή νίκη. Εκατομμύρια συμπατριώτες μας επέλεξαν τον Εθνικό Συναγερμό. Είμαστε πιο αποφασισμένοι από ποτέ. Δεν έχω καμία δυσαρέσκεια ή οργή. Δεν θα ξεχάσουμε τη Γαλλία που έχει ξεχαστεί. Οι ιδέες που εκπροσωπούμε έχουν φτάσει σε νέα ύψη. Σε αυτή την ήττα, δεν μπορώ να μην αισθανθώ μια ελπίδα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Θα συνεχίσω τη δέσμευσή μου στη Γαλλία και στους Γάλλους. Σε λίγες εβδομάδες θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές. Αυτό δεν έχει ακόμη τελειώσει. Δηλώνουμε ότι η μάχη είναι ανοιχτή», συνέχισε με τους οπαδούς της να αποδοκιμάζουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Η εκλογή του Μακρόν είναι το χειρότερο αποτέλεσμα της πέμπτης Δημοκρατίας», δήλωσε ο Μελανσόν

Έχοντας καταλάβει την τρίτη θέση στις γαλλικές προεδρικές εκλογές ο Ζαν Λυκ Μελανσόν, ο ηγέτης της Αριστεράς, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων που ανέδειξε την επανεκλογή του Μακρόν, ανακοίνωσε ότι ξεκινά την προεκλογική εκστρατεία για τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου.

Προέτρεψε μάλιστα τους ψηφοφόρους που είναι δυσαρεστημένοι με το σύστημα να μην απογοητεύονται, αναφερόμενος ειδικά στο μεγάλο ποσοστό της αποχής και σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα δήλωσε:

«Οι ψηφοφόροι μίλησαν, η Λεπέν ηττήθηκε, η Γαλλία σαφώς αρνήθηκε να της εμπιστευτεί το μέλλον της. Η εκλογή του Μακρόν είναι το χειρότερο αποτέλεσμα της πέμπτης Δημοκρατίας. Κολυμπά σε έναν ωκεανό αποχής, λευκών και άκυρων ψηφοδελτίων».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This