Γερμανία: «Να αποχωρήσει ο Σρέντερ από το SPD», λέει η αρχηγός του κόμματος

Ο πρώην καγκελάριος κατέχει ηγετικές θέσεις σε ρωσικούς ενεργειακούς κολοσσούς

Must Read

Η αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Σάσκια Έσκεν κάλεσε σήμερα τον πρώην καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ να αποχωρήσει από το κόμμα, χαρακτηρίζοντας «εντελώς παράλογες» τις πρόσφατες δηλώσεις του για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ είναι εδώ και πολλά χρόνια επιχειρηματίας και θα πρέπει να σταματήσουμε να τον αντιμετωπίζουμε ως βετεράνο πολιτικό, ως πρώην καγκελάριο», δήλωσε η κυρία Έσκεν κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στη Γερμανική Ραδιοφωνία και πρόσθεσε ότι ο πρώην καγκελάριος δεν ανταποκρίθηκε στην επίσημη έκκληση του SPD να εγκαταλείψει τις θέσεις του στους ρωσικούς ενεργειακούς κολοσσούς.

Σε ερώτηση για το εάν ο κ. Σρέντερ θα έπρεπε να αποχωρήσει από το κόμμα, η Σάσκια Έσκεν απάντησε: «Θα έπρεπε!». Παραδέχθηκε ωστόσο ότι υπάρχουν σοβαρά εμπόδια για μια ενδεχόμενη διαγραφή του.

Παραίτηση μόνο εάν ο Πούτιν σταματήσει την παροχή φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στους New York Times την περασμένη Παρασκευή, ο Γκέρχαρντ Σρέντερ δήλωσε ότι θα παραιτείτο από τις θέσεις του στη Ρωσία μόνον εφόσον ο Βλαντίμιρ Πούτιν σταματούσε την παροχή φυσικού αερίου στην Ευρώπη. «Κάτι που δεν θα κάνει», όπως είπε ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας.

Επίσης υποστήριξε ότι ο Ρώσος πρόεδρος θέλει να σταματήσει τον πόλεμο, «αλλά δεν είναι εύκολο, καθώς υπάρχουν θέματα που πρέπει να λυθούν».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This