Ο Λαβρόφ απέρριψε πρόταση του Κιέβου για ειρηνευτικές συνομιλίες στη Μαριούπολη

Ο Πούτιν κάλεσε εκ νέου τους μαχητές που βρίσκονται στο Αζοφστάλ «να καταθέσουν τα όπλα τους»

Must Read

Ούτε να ακούσουν για ειρηνευτικές συνομιλίες οι Ρώσοι, κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων στην Ουκρανία, με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, να απορρίπτει σήμερα σχετική πρόταση από πλευράς Κιέβου.

Ειδικότερα, ο Λαβρόφ απέρριψε την πρόταση των Ουκρανών για διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών στο λιμάνι της Μαριούπολης, δηλώνοντας ότι είναι «πολύ νωρίς» να ειπωθεί ποιος θα μεσολαβήσει σε τυχόν διαπραγματεύσεις. Σε δηλώσεις του, ωστόσο, μετά τη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στη Μόσχα, τόνισε πως η Ρωσία δεσμεύεται για μια διπλωματική λύση μέσω συνομιλιών στο ζήτημα της Ουκρανίας.

Την ίδια ώρα, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως σε σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι το Κίεβο πρέπει «να αναλάβει την ευθύνη» για τους ανθρώπους που έχουν τρυπώσει στη χαλυβουργία του Αζοφστάλ και κάλεσε εκ νέου τους μαχητές που βρίσκονται εκεί «να καταθέσουν τα όπλα τους».

Ο Ρώσος πρόεδρος, σύμφωνα, πάντα, με το Κρεμλίνο, δήλωσε ότι η Μαριούπολη έχει «απελευθερωθεί» και ότι πλέον «δεν διεξάγονται στρατιωτικές επιχειρήσεις εκεί», κάτι που, έρχεται σε αντίθεση με την εκδοχή που δίνει το Κίεβο για τις εξελίξεις στην περιοχή. «Η ζωή των αιχμαλώτων πολέμου είναι εγγυημένη, η ιατρική περίθαλψη και η αντιμετώπισή τους γίνονται σύμφωνα με τα διεθνή νομικά πρότυπα», συμπλήρωσε ο Πούτιν, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Τρίτος ομαδικός τάφος στα περίχωρα της Μαριούπολης

Μια ακόμη «μαύρη σελίδα» γράφτηκε στη Μαριούπολη καθώς, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πολιορκημένης πόλης-λιμάνι στη νοτιοανατολική Ουκρανία, Βαντίμ Μποϊτσένκο, στην ευρύτερη περιοχή εντοπίστηκε ένας ακόμη μαζικός τάφος και πιο συγκεκριμένα στο χωριό Staryi Krym.

Ως εκ τούτου, πέρα από τους ομαδικούς τάφους που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα στα χωριά Mangush και Vynohradne, «τώρα βλέπουμε ότι υπάρχει άλλος ένας» αναφέρει ο Μποϊτσένκο σε σχετικό μήνυμά του στο Telegram. Ο τρίτος τάφος που εντοπίστηκε, είναι πολύ κοντά στο παλιό νεκροταφείο της Κριμαίας, ενώ όλοι έχουν μήκος από 60 έως 70 μέτρα. «Νέοι λάκκοι φαίνεται πως ανοίχτηκαν στις 24 Απριλίου. Το μήκος του ομαδικού τάφου έχει αυξηθεί σε περισσότερα από 200 μέτρα», συμπληρώνει ο ίδιος.

Την περασμένη εβδομάδα, Ουκρανοί αξιωματούχοι εντόπισαν τη θέση των ομαδικών τάφων στο Mangush, κοντά στη Μαριούπολη, μετά τη δημοσίευση δορυφορικών εικόνων που συλλέχθηκαν και αναλύθηκαν από τη Maxar Technologies. Νέες δορυφορικές εικόνες, ωστόσο, δείχνουν έναν ομαδικό τάφο στο χωριό Staryi Krym, με το κανάλι Telegram του δημοτικού συμβουλίου της πόλης να αναφέρει πως οι εικόνες δείχνουν ανασκαμμένες τάφρους στο έδαφος του νεκροταφείου.

Ο Μποϊτσένκο κατηγόρησε τις ρωσικές δυνάμεις ότι εμπλέκουν τον τοπικό πληθυσμό σε μαζικές ταφές με αντάλλαγμα φαγητό. Καθώς δεν υπάρχει αρκετή ανθρωπιστική βοήθεια στη Μαριούπολη, οι άνθρωποι αναγκάζονται να το κάνουν, πρόσθεσε. Το CNNi, πάντως, δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την αναφορά της πόλης για τους ομαδικούς τάφους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This