Μετά την Πολωνία και η Βουλγαρία χωρίς ρωσικό φυσικό αέριο από Τετάρτη

«Αγρίεψε» η Gazprom

Must Read

Ο ρωσικός κρατικός προμηθευτής φυσικού αερίου Gazprom πρόκειται να σταματήσει τις προμήθειες που διέρχονται από τη Βουλγαρία στην Ευρώπη από την Τετάρτη 27 Απριλίου, ανέφερε το Bloomberg, επικαλούμενο το βουλγαρικό Υπουργείο Ενέργειας.

Το Υπουργείο Ενέργειας δήλωσε ότι έλαβε μέτρα «για να βρει εναλλακτικές προμήθειες, αλλά δεν απαιτούνται επί του παρόντος περιορισμοί στην κατανάλωση φυσικού αερίου».

Η Βουλγαρία βασίζεται στην Gazprom για περισσότερο από το 90% του εφοδιασμού της σε φυσικό αέριο.

Ο ρωσικός κολοσσός ενημέρωσε νωρίτερα τον προμηθευτή φυσικού αερίου της Πολωνίας PGNIG ότι θα διακόψει την παροχή φυσικού αερίου από τις 08:00 CET την Τετάρτη.

Η κίνηση αυτή είναι μια μεγάλη κλιμάκωση στη μάχη μεταξύ Μόσχας και Ευρώπης για τον κρίσιμο ενεργειακό εφοδιασμό και έρχεται στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης των δύο πλευρών σχετικά με τις ρωσικές απαιτήσεις για πληρωμές φυσικού αερίου σε ρούβλια από τις «μη φιλικές» χώρες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This