Πληροφοριοδότης της Deutsche Bank βρέθηκε νεκρός σε πάρκο του Λος Άντζελες

Ήταν εξαφανισμένος εδώ και ένα χρόνο – Είχε δώσει στοιχεία για τις σχέσεις της τράπεζας με τον Τραμπ

Must Read

Ο Valentin Broeksmit που πιστεύεται ότι συνεργάστηκε με τις ομοσπονδιακές αρχές ερευνώντας τις δραστηριότητες της Deutsche Bank και τους δεσμούς της με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, βρέθηκε νεκρός ανατολικά του Λίνκολν Παρκ, ανακοίνωσε η αστυνομία του Λος Άντζελες.

Ο Broeksmit δηλώθηκε αγνοούμενος πέρυσι, με την αστυνομία να λέει ότι εθεάθη τελευταία φορά στις 6 Απριλίου 2021, οδηγώντας ένα κόκκινο Mini Cooper στο Riverside Drive στο Griffith Park.

Ωστόσο, καθ’ όλη τη διάρκεια της αναφερόμενης εξαφάνισής του, ο λογαριασμός του Broeksmit στο Twitter – @BikiniRobotArmy – παρέμεινε ενεργός. Και φέρεται να διατηρούσε επαφή με φίλους και δημοσιογράφους.

Ο ερευνητής δημοσιογράφος Scott Stedman του ιστότοπου Forensic News έγραψε στο Twitter ότι μίλησε για τελευταία φορά με τον 45χρονο Broeksmit τον Ιανουάριο.

Είπε ότι ο Broeksmit «παρέδωσε σε εμένα και σε άλλους δημοσιογράφους έγγραφα της Deutsche Bank που υπογράμμιζαν τις βαθιές σχέσεις της τράπεζας με τη Ρωσία. Είναι πολύ λυπηρό. Δεν υποψιάζομαι κάτι κακό. Ο Val πάλευε με τα ναρκωτικά συνεχώς. Αναμονή για περισσότερες πληροφορίες».

Και πρόσθεσε: «Ο πατέρας του Val αυτοκτόνησε το 2014 και αυτό διέλυσε τον Val τα τελευταία χρόνια. Το να βλέπεις τη ζωή του να τελειώνει τόσο σύντομα είναι απίστευτα καταθλιπτικό».

Ο πατριός του Broeksmit, William, ήταν στέλεχος της Deutsche Bank.

Σύμφωνα με διάφορες αναφορές, ο Val Broeksmit πρόσφερε εκατοντάδες τραπεζικά έγγραφα —που άφησε πίσω του ο πατέρας του— σε ομοσπονδιακούς ερευνητές και δημοσιογράφους που ερευνούσαν τις σχέσεις μεταξύ του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος και του Τραμπ.

Ο δημοσιογράφος των New York Times, David Enrich, έγραψε το 2019 ότι ο Broeksmit βοήθησε το FBI στην έρευνα της Deutsche Bank παρέχοντας στους ερευνητές τα τραπεζικά έγγραφα. Κλήθηκε επίσης από την Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής κατά τη διάρκεια της έρευνας για τους δεσμούς του Τραμπ με την τράπεζα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This