Τα βρίσκει με τους Σαουδάραβες ο Ερντογάν – Πρώτη επίσκεψη μετά τη δολοφονία Κασόγκι

Η εξασθενημένη τουρκική οικονομία οδηγεί τον «σουλτάνο» στο Ριάντ

Must Read

Ο Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία από σήμερα, στο τελευταίο σκέλος των προσπαθειών της Τουρκίας για την οικοδόμηση «γέφυρας» με τους περιφερειακούς της αντιπάλους.

Θα είναι η πρώτη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στο Βασίλειο αφότου η Άγκυρα ανέστειλε τη δίκη (και την μετέφερε στο Ριάντ) 26 Σαουδάραβων που ήταν ύποπτοι για συμμετοχή στη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στην Κωνσταντινούπολη τον Οκτώβριο του 2018.

Ο Ερντογάν, ο οποίος είχε αποκαλέσει τον Κασόγκι φίλο, είχε ηγηθεί μιας παγκόσμιας προσπάθειας για να λογοδοτήσει η Σαουδική Αραβία, επιρρίπτοντας ευθύνες για τη δολοφονία στα «υψηλά επίπεδα» της σαουδαραβικής κυβέρνησης.

Ωστόσο, ο Τούρκος ηγέτης… αναθεώρησε (αναγκαστικά) και προσπάθησε πρόσφατα να βελτιώσει τις σχέσεις με τους Σαουδάραβες, αναζητώντας τρόπους για να αμβλύνει την σοβαρή οικονομική κρίση στη χώρα του, η οποία επιδεινώθηκε από το ανεπίσημο μποϊκοτάζ της Σαουδικής Αραβίας στα τουρκικά προϊόντα.

Αναλυτές και αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι η χρηματοδότηση από τη Σαουδική Αραβία μπορεί να βοηθήσει την εξασθενημένη τουρκική οικονομία.

Η επίσκεψη σηματοδοτεί μια δραματική μεταβολή της διμερούς πολιτικής και ίσως το μεγαλύτερο βήμα στην προσπάθεια της Άγκυρας να αποκαταστήσει τους πληγέντες δεσμούς της με τις περιφερειακές δυνάμεις, περιλαμβανομένων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Ισραήλ, της Αιγύπτου και της Σαουδικής Αραβίας.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This