Μαριούπολη: Απομακρύνονται άμαχοι από το Αζοφστάλ

Οι πρώτοι άμαχοι θα φτάσουν σήμερα στη Ζαπορίζια, δηλώνει ο Ζελένσκι - Ρωσία: Ένας τραυματίας από πυρκαγιά που ξέσπασε σε στρατιωτική εγκατάσταση στα σύνορα με την Ουκρανία

Must Read

Ο ΟΗΕ επιβεβαιώνει ότι απομάκρυνση αμάχων από το εργοστάσιο χάλυβα Αζοφστάλ στην Μαριούπολη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Περισσότεροι από 100 άμαχοι έχουν ήδη απομακρυνθεί και βρίσκονται σε ένα κέντρο προσωρινής φιλοξενίας.

Όπως γνωστοποίησε σήμερα ο Σαβιάνο Αμπρέου, που είναι εκπρόσωπος του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων, η επιχείρηση ασφαλούς διέλευσης για αμάχους ξεκίνησε στις 29 Απριλίου και διεξάγεται σε συντονισμό με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Ο ίδιος τόνισε ότι η επιχείρηση έφτασε στο Αζοφστάλ το πρωί του Σαββάτου.

Πρόσθεσε ότι δεν μπορούν να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για να μην τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των αμάχων που απομακρύνονται και της οχηματοπομπής.

Μάλιστα φωτογραφίες του Reuters εμφάνισαν τους αμάχους να φτάνουν στο χωριό Μπεζιμέν στην περιφέρεια του Ντονέτσκ αφού μεταφέρθηκαν με λεωφορεία με ουκρανικές πινακίδες σε ένα κομβόι μαζί με ρωσικές δυνάμεις και οχήματα με σύμβολα των Ηνωμένων Εθνών.

Ζελένσκι: Οι πρώτοι άμαχοι θα φτάσουν σήμερα στη Ζαπορίζια

Μια πρώτη ομάδα 100 Ουκρανών αμάχων που απομακρύνθηκαν από το εργοστάσιο χάλυβα Αζοφστάλ στην Μαριούπολη θα φτάσει στην ελεγχόμενη από την Ουκρανία πόλη Ζαπορίζια, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Είμαι ευγνώμων την ομάδα μας! Τώρα εκείνοι, μαζί με τα (Ηνωμένα Έθνη), εργάζονται για την απομάκρυνση άλλων αμάχων από το εργοστάσιο», έγραψε ο Ζελένσκι στο Twitter.

«Προσευχόμαστε να πάνε όλα καλά»

Στο μεταξύ ανάρτηση του δημοτικού συμβουλίου της Μαριούπολης στο Facebook αναφέρει: «Είναι επίσημο. Σήμερα θα καταστεί δυνατή η εκκένωση αμάχων από τη Μαριούπολη στη Ζαπορίζια. Συγκέντρωση κόσμου στις 16:00 κοντά στο εμπορικό κέντρο “Port City”. Εάν έχετε συγγενείς ή γνωστούς στη Μαριούπολη, προσπαθήστε να επικοινωνήσετε μαζί τους με κάθε τρόπο. Καλέστε, γράψτε και πείτε ότι είναι δυνατό για να πάτε στο Zaporozhye, όπου θα είστε ασφαλείες. Προσευχόμαστε να πάνε όλα καλά».

Ρωσία: Ένας τραυματίας από πυρκαγιά που ξέσπασε σε στρατιωτική εγκατάσταση στα σύνορα με την Ουκρανία

Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σε μια πυρκαγιά που ξέσπασε σε εγκαταστάσεις του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στη ρωσική νότια περιοχή Μπέλγκοροντ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης αυτής της περιοχής.

Ο κυβερνήτης Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ δήλωσε ότι ένας κάτοικος υπέστη ελαφρά τραύματα και η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Δεν υπήρξαν άμεσα σχόλια από το υπουργείο Άμυνας.

Εικόνες που δημοσιεύτηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένα μεγάλο σύννεφο καπνού να υψώνεται στον ουρανό.

Η Ρωσία τον περασμένο μήνα κατηγόρησε την Ουκρανία για μια επίθεση με ελικόπτερο σε μια αποθήκη καυσίμων στο Μπέλγκοροντ, για την οποία το Κίεβο αρνήθηκε την ευθύνη, καθώς και για βομβαρδισμό χωριών και εκτόξευση πυραύλων σε μια αποθήκη πυρομαχικών.

https://twitter.com/TpyxaNews/status/1520733766230155264

Διαβάστε επίσης:

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Περίπου 23.000 ρώσοι στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη του πολέμου»

Ουκρανία: Στο Κίεβο η Νάνσι Πελόζι – Συνάντηση με τον Ζελένσκι

Πάπας Φραγκίσκος: «Να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι για τους εγκλωβισμένους στα χαλυβουργεία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This