Κακά μαντάτα από τους Times: Έχει «κλειδώσει» η ρωσική εισβολή στη Μολδαβία!

Γαλλία και Γερμανία δηλώνουν πανέτοιμες να στηρίξουν το πρώην σοβιετικό κράτος

Must Read

Έτοιμη να ανοίξει ένα νέο μέτωπο κατά της Ουκρανίας η Ρωσία, αυτή τη φορά μέσω Μολδαβίας, υποστηρίζουν οι Times του Λονδίνου σε νέο τους άρθρο, όπου επικαλούνται ουκρανικές στρατιωτικές πηγές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δηλώσεις πηγής του ουκρανικού στρατού στη βρετανική εφημερίδα, υπάρχει «πλήθος ενδείξεων» περί επικείμενης επίθεσης των Ρώσων στο πρώην σοβιετικό κράτος, το οποίο διαθέτει σήμερα μόλις 3.250 στρατιώτες. Μια επιτυχημένη κατάληψη της Μολδαβίας θα οδηγούσε τα ρωσικά στρατεύματα στην Οδησσό από τα δυτικά. «Πιστεύουμε ότι το Κρεμλίνο έχει ήδη λάβει την απόφαση να επιτεθεί στη Μολδαβία. Η μοίρα της Μολδαβίας είναι πολύ κρίσιμη. Εάν οι Ρώσοι αρχίσουν να παίρνουν τον έλεγχο, θα είμαστε, στρατιωτικά, ευκολότερος στόχος και η απειλή για την Ουκρανία θα είναι υπαρξιακή», ανέφερε, χαρακτηριστικά, η ουκρανική πηγή.

Την περασμένη εβδομάδα, πάντως, οι επικεφαλής της γαλλικής και της γερμανικής διπλωματίας, Ζαν Ιβ Λε Ντριάν και Αναλένα Μπέρμποκ, εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να στηρίξουν τη Μολδαβία, μπροστά στους «κινδύνους αποσταθεροποίησης», με τους οποίους βρίσκεται αντιμέτωπη. «Οι υπουργοί συζήτησαν την ευρωπαϊκή απάντηση μπροστά στον πόλεμο στην Ουκρανία και αναφέρθηκαν στη συνέχιση και την εμβάθυνση της στήριξης προς αυτήν τη χώρα», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας.

«Ύποπτα» περιστατικά

Οι αρχές της αυτόκλητης φιλορωσικής δημοκρατίας της Υπερδνειστερίας στη Μολδαβία ανακοίνωσαν την περασμένη Τετάρτη ότι πυρά ερρίφθησαν την νύχτα «από το έδαφος της Ουκρανίας» εναντίον χωριού, στο οποίο βρίσκεται αποθήκη πυρομαχικών των ρωσικών δυνάμεων, που είναι ανεπτυγμένες στον μολδαβικό θύλακα.

Τα νέα αυτά «περιστατικά» που προστίθενται στις «εκρήξεις» που έχουν καταγγείλει οι αυτονομιστικές αρχές της Υπερδνειστερίας τις τελευταίες ημέρες, συντηρούν την ένταση και συμβάλλουν στην δημιουργία κλίματος που ευνοεί την επέκταση των πολεμικών επιχειρήσεων της Ρωσίας και στο φιλορωσικό θύλακα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This