Βόμβα Πομπέο για υποψήφιο γερουσιαστή: Είναι άνθρωπος των Τούρκων!

Εμφύλιος στους ρεπουμπλικάνους για τον τουρκικής καταγωγής Μεχμέτ Οζ!

Must Read

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο εξέφρασε ευθέως ανησυχίες για τους δεσμούς που έχει με την Τουρκία ο Μεχμέτ Οζ, υποψήφιος και εκλεκτός του πρώην Προέδρου Τραμπ στις εκλογές για τη Γερουσία της Πενσυλβάνια.

Όλα αυτά σε επίσημη συνέντευξη τύπου που οργάνωσε ο κύριος αντίπαλος του Οζ στην εκλογική αναμέτρηση. Ο Μάικ Πομπέο, ένας πραγματικός φιλέλληνας ο οποίος υποστηρίζει τον αντίπαλό του Οζ, Ντέιβ ΜακΚόρμικ, στην Πολιτεία Keystone, πραγματοποίησε την ενημέρωση την ίδια ημέρα που ο Τραμπ αναμένεται να βρεθεί στην Πενσυλβάνια για να υποστηρίξει τον Οζ!

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος υπηρέτησε υπό τον Τραμπ, είπε ότι ο ΜακΚόρμικ είναι «πατριώτης», σε αντίθεση με τον Οζ, τον οποίο ο Πομπέο κατηγόρησε ότι είχε δεσμούς με την τουρκική κυβέρνηση.

Η ενημέρωση σηματοδοτεί μια αξιοσημείωτη κλιμάκωση από τον Πομπέο, ο οποίος έχει τροφοδοτήσει τις εικασίες τους τελευταίους μήνες ότι σκέφτεται ακόμα και μια προεδρική υποψηφιότητα το 2024. Ο Τραμπ αναμένεται επίσης να υποβάλει νέα υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο.

«Ο Ντέιβ θα γινόταν ένας εξαιρετικός γερουσιαστής των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε ο Πομπέο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου. «Κατακρίνουμε τους Αμερικανούς υποψηφίους γιατί δεν έχουν ψηφίσει σε κάποια εκλογική διαδικασία», είπε ο Πομπέο. «Αυτό όμως είναι διαφορετικό. Ο Οζ όχι μόνο δεν συμμετείχε στην αμερικανική εκλογική διαδικασία αλλά ενεπλάκη στην τουρκική πολιτική διαδικασία! Αυτό εγείρει στο μυαλό μου πολλές κρίσεις σχετικά με τις προτεραιότητες του».

Σύμφωνα με το ABC News ο Οζ, που έχει τουρκική υπηκοότητα, ψήφισε στις εκλογές της Τουρκίας το 2018, παρά το γεγονός ότι προηγουμένως είχε δηλώσει ότι δεν είχε ποτέ πολιτική συμμετοχή στη χώρα «με οποιαδήποτε ιδιότητα». Η εκπρόσωπος της εκστρατείας του, Brittany Yanick, επιβεβαίωσε στο ABC ότι ο Oζ είχε ψηφίσει στις εκλογές, αλλά αρνήθηκε ότι η ψηφοφορία ισοδυναμούσε με «πολιτική ανάμειξη».

Από την πλευρά του ο Οζ ισχυρίστηκε ότι διατήρησε την τουρκική υπηκοότητα για να φροντίσει την «άρρωστη μητέρα του», αλλά είπε ότι θα παραιτηθεί από την τουρκική υπηκοότητα εάν εκλεγεί.

Ο δε Πομπέο ανέφερε ότι αν ο Οζ εκλεγόταν στο Κογκρέσο, θα λάμβανε άδεια ασφαλείας με πολύ λιγότερο έλεγχο από τους πολίτες που κάνουν αίτηση για άδεια. «Ίσως να είναι όλα αθώα, ίσως όλα ξεκάθαρα, αλλά εμείς και οι άνθρωποι της Πενσυλβάνια και οι Αμερικανοί που θα εκπροσωπήσει ως ένα από τα 100 μέλη της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών που ψηφίζουν για σημαντικά θέματα εθνικής ασφάλειας πρέπει να κατανοήσουμε το πεδίο εφαρμογής και το βάθος της σχέσης του με την τουρκική κυβέρνηση».

Όπως μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Οζ έχει ακίνητο στην Τουρκία και υπέγραψε συμβόλαιο έγκρισης με τουρκικές αεροπορικές εταιρείες. «Δεν πρόκειται για το αν είναι νόμιμο, αλλά για το ποιος είναι ο καταλληλότερος για να είναι ο επόμενος γερουσιαστής των Ηνωμένων Πολιτειών από την Πενσυλβάνια που εκπροσωπείται από έναν πατριώτη Αμερικανό συντηρητικό για τρομερά μεγάλο χρονικό διάστημα», είπε ο Πομπέο.

Από την άλλη το επιτελείο του Οζ αντεπιτέθηκε χαρακτηρίζοντας τα όσα δήλωσε ο Πομπέο «αξιολύπητα και ξενοφοβικά». Και συνέχισε κάνοντας επίθεση στον ΜακΚόρμικ:
«Τώρα που έχασε την υποστήριξη του Προέδρου Τραμπ, καταφεύγει σε θλιβερές και απελπισμένες επιθέσεις που δεν διαφέρουν από τα τροπάρια που χρησιμοποιούνται εναντίον Καθολικών και Εβραίων. Ο Δρ Οζ έχει ήδη πει όταν εκλεγεί στη Γερουσία ότι θα παραιτηθεί από την υπηκοότητά του. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα ασφάλειας και ο Ντέιβιντ ΜακΚόρμικ γνωρίζει ότι ο Δρ. Οζ έχει διατηρήσει τη διπλή του υπηκοότητα για να διευκολύνει τη φροντίδα της μητέρας του που πάσχει από Αλτσχάιμερ και ζει εκεί».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This