Λιβύη: 11 νεκροί από αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ στο νότιο τμήμα της χώρας

Must Read

Έντεκα φερόμενους ως μαχητές του Ισλαμικού Κράτους δήλωσαν σήμερα ότι σκότωσαν οι δυνάμεις των ΗΠΑ στη δεύτερη αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσαν μέσα σε μια εβδομάδα κοντά στην πόλη Μουρζούκ της νότιας Λιβύης, καθώς ο απεσταλμένος του ΟΗΕ προειδοποίησε για τον αυξανόμενο κίνδυνο μιας ένοπλης κλιμάκωσης και για καταχρήσεις των δικαιωμάτων στη χώρα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η επίθεση των ΗΠΑ, που πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη βαθιά μέσα στη νότια έρημο της Λιβύης ακολουθεί το πλήγμα που διενεργήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου κατά το οποίο σκοτώθηκαν οκτώ φερόμενοι ως μαχητές.

«Αυτή η αεροπορική επιδρομή διενεργήθηκε προκειμένου να εξαλειφθούν οι τρομοκράτες του ISIS (του Ισλαμικού Κράτους) και να στερηθούν την ικανότητα να κάνουν επιθέσεις εναντίον του λαού της Λιβύης», ανέφερε σε ανακοίνωση ο υποστράτηγος Γουίλιαμ Γκέιλερ, διευθυντής επιχειρήσεων για τη Διοίκηση Αφρικής των ΗΠΑ.

Η επίθεση εναντίον της Τρίπολης από τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό του Χάφταρ ανέτρεψε τα υπό τον ΟΗΕ σχέδια για την επίτευξη μιας πολιτικής διευθέτησης στη Λιβύη και σύντομα σταμάτησε στα περίχωρα της πρωτεύουσας.

Κίνδυνος εμφυλίου πολέμου

Η σύγκρουση έχει επεκταθεί έξω από την Τρίπολη, με αεροπορικές επιδρομές και επιθέσεις με drone (μη επανδρωμένα αεροσκάφη) εναντίον της παραλιακής πόλης Μισράτα, της Σύρτης και της Τζούφρα στην κεντρική Λιβύη, δήλωσε σήμερα ο απεσταλμένος του ΟΗΕ Γκασάν Σαλαμέ στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

«Η σύγκρουση κινδυνεύει να κλιμακωθεί σε πλήρη εμφύλιο πόλεμο», είπε ο Σαλαμέ μέσω βιντεοσύνδεσης. «Υποδαυλίζεται από εκτεταμένες παραβιάσεις του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ από όλα τα μέρη και από εξωτερικούς παράγοντες».

«Σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του ανθρωπιστικού δικαίου έχουν διαπραχθεί με πλήρη ατιμωρησία, περιλαμβανομένων αυξανόμενων εξωδικαστικών εκτελέσεων, εξαφανίσεων, βασανιστηρίων και κακομεταχείρισης καθώς και σεξουαλικής βίας που συνδέεται με τη σύγκρουση».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This