Τζόνσον: Προδοτική η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου

Must Read

Πύρινος ήταν ο λόγος του Μπόρις Τζόνσον χθες το βράδυ στο βρετανικό Κοινοβούλιο, όπου επέστρεψε αναγκαστικά, αφού το ανώτατο δικαστήριο της χώρας του έκρινε «παράνομη, άκυρη και μη γενόμενη» την αναστολή της λειτουργίας της βρετανικής βουλής εν όψει του Brexit.

Στο Γουέστμινστερ οι Βρετανοί βουλευτές προσπάθησαν να τον πείσουν να μετριάσει την αυστηρή του γλώσσα, αφού μίλησε (εξοργισμένος μετά την απόφαση) για προδότες, προδοσίες, αλλά και παράδοση της Βρετανίας, ενώ χαρακτήρισε παράνομη την απόφαση του δικαστηρίου, κατηγορώντας το ότι δεν έπρεπε να εισχωρήσει σε ένα απολύτως πολιτικό ζήτημα.

«Αυτό το κοινοβούλιο πρέπει είτε να κάνει στην άκρη και να επιτρέψει σε αυτήν την κυβέρνηση να υλοποιήσει το Brexit ή να καταθέσει πρόταση μομφής και τελικά να έρθει αντιμέτωπο με την ημέρα, που θα γίνει το ξεκαθάρισμα με τους ψηφοφόρους» είπε ο Τζόνσον, προκαλώντας συχνά τις αποδοκιμασίες των βουλευτών.

«Θέλουν αλλαγή της κυβέρνησης, αφήστε τους να κάνουν εκλογές» συνέχισε ο Βρετανός πρωθυπουργός εν μέσω εκκλήσεων να παραιτηθεί.

Ακολούθως, επισήμανε ότι το βρετανικό κοινοβούλιο έχει «παραλύσει», καταγγέλλοντας ότι οι βουλευτές του προσπαθούν να εμποδίσουν τη χώρα από το να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Αυτό το κοινοβούλιο δεν θέλει να συμβεί το Brexit» είπε στη Βουλή των Κοινοτήτων.
Το μαρτύριο του… Προμηθέα

«Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος τελεί υπό πίεση, διέκοψε το ταξίδι του στη Νέα Υόρκη», ανακοινώθηκε χθες μετά την έκδοση της απόφασης. Ο Τζόνσον, ο οποίος επιμένει σε Brexit με ή χωρίς συμφωνία με την Ε.Ε., παρομοίασε την όλη διαδικασία με το μαρτύριο του Προμηθέα, του ήρωα της ελληνικής μυθολογίας, και τόνισε ότι αν πετύχαιναν τον στόχο τους κάποιοι Βρετανοί βουλευτές, το Brexit θα ήταν μια αέναη διαδικασία. Στη συνεδρίαση της Τετάρτης οι βουλευτές της αντιπολίτευσης έθεσαν ερωτήματα προς τους υπουργούς της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την προετοιμασία της χώρας για το σενάριο ενός άτακτου Brexit.

Το κόμμα των Εργατικών ζήτησε εκ νέου την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον, ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση πίεσε για παράταση του άρθρου 50, που δίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο το δικαίωμα να προετοιμάσει την έξοδό του εντός δύο ετών. Από την πλευρά τους, οι υπουργοί έκαναν λόγο για σημαντική πρόοδο στις συνομιλίες με την Ε.Ε. Για τον Μπόρις Τζόνσον, που δεν έχει πλέον κοινοβουλευτική πλειοψηφία, «το προφανές είναι η προκήρυξη εκλογών». Το επανέλαβε και από τη Νέα Υόρκη στη σκιά της δικαστικής απόφασης.

Ο Τζόνσον θέλει εκλογές το συντομότερο δυνατόν, ωστόσο δεν κατόρθωσε να περάσει το κατάλληλο νομοθετικό εργαλείο προς αυτήν την κατεύθυνση από το Κοινοβούλιο. Μέσω των εκλογών ελπίζει ότι θα εξασφαλίσει αρκετή υποστήριξη για να θέσει σε εφαρμογή τη στρατηγική του. Άλλωστε, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το Συντηρητικό Κόμμα θα αναδεικνυόταν πρώτη πολιτική δύναμη σε περίπτωση πρόωρων εκλογών.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όμως, δεν θέλουν εκλογές, ώσπου ο Μπόρις Τζόνσον να αναγκαστεί να ζητήσει αναβολή του Βrexit, κάτι που δεν αποκλείεται με δεδομένο ότι τα χρονικά περιθώρια ως την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Οκτωβρίου είναι ασφυκτικά. Οι Εργατικοί και το κόμμα των Φιλελευθέρων πιέζουν, ώστε να ζητηθεί παράταση του άρθρου 50 πριν από τις 19 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This