Νέα «πυρά» από Ζαχάροβα: «Λύνει τα χέρια της Ρωσίας» η απόφαση Σουηδών και Φινλανδών να μπουν στο ΝΑΤΟ

«Την απόφαση για την ένταξη την πήραν οι πολιτικές εξουσίες και όχι οι λαοί των δύο χωρών»

Must Read

Με νέες απειλές προς τη Δύση επανέρχεται η Μαρία Ζαχάροβα, αυτή τη φορά με αφορμή τις ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα της ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, με την εκπρόσωπο του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών να δηλώνει με προκλητικό ύφος πως η διαμορφωθείσα κατάσταση «λύνει τα χέρια της Ρωσίας»!

Ειδικότερα, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Solovyov Liven, ανέφερε πως η Φινλανδία και η Σουηδία, κατόπιν πίεσης των ΗΠΑ, «αναγκάζονται να ενταχθούν στην Βορειοατλαντική Συμμαχία και να αλλάξουν την στρατηγική κατεύθυνση της πολιτικής τους». Και, εμμένοντας στην εμπρηστική πολιτική της, συμπλήρωσε πως κάτι τέτοιο «λύνει τα χέρια της Ρωσίας», προσθέτοντας πως καλό θα ήταν «να το έχει κατά νου αυτό η Δύση».

Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, την απόφαση για την ένταξη την πήραν οι πολιτικές εξουσίες και όχι οι λαοί των δύο χωρών. «Σήμερα, κάτω από την πίεση της Ουάσινγκτον, η Φινλανδία και η Σουηδία, που για δεκαετίες κρατούσαν στάση ουδετερότητας στα διεθνή θέματα και δεν συμμετείχαν σε κανένα στρατιωτικό μπλοκ, αναγκάζονται να ενταχθούν στην Βορειοατλαντική συμμαχία και να αλλάξουν την στρατηγική κατεύθυνση της πολιτικής τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι η Σουηδία και η Φινλανδία είναι πανέτοιμες να καταθέσουν αύριο Τετάρτη τις αιτήσεις τους για ένταξη στο ΝΑΤΟ, ενώ μεθαύριο Πέμπτη ο Φινλανδός πρόεδρος Σάουλι Νιινίστο και η Σουηδή πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Άντερσον αναμένεται να συναντηθούν με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This