Twitter: Οι έρευνες δικαιώνουν τον Μασκ που «πάγωσε» την εξαγορά – «Μούφα» το 50% των followers του Μπάιντεν!

Must Read

Στον «πάγο» έχει βάλει την εξαγορά του Twitter ο Έλον Μασκ, ο οποίος ενώ είχε δηλώσει πρόθυμος να «σκάσει» 41,4 δισ. δολάρια για την απόκτησή του γίγαντα των social media, τις προάλλες έκανε πίσω, καθώς υποστήριξε πως οι εκτιμήσεις των εκπροσώπων της εταιρείας πως οι ψεύτικοι λογαριασμοί στην εν λόγω πλατφόρμα αποτελούν λιγότερο από το 5% των χρηστών, είναι λανθασμένες.

Και να που μια νέα έρευνα του ιστοτόπου SparkToro, που διαθέτει ένα εξειδικευμένο σύστημα εντοπισμού των ψεύτικων προφίλ, φαίνεται να τον δικαιώνει, υποστηρίζοντας πως το 49.3% των 22,3 εκατομμυρίων followers του προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Twitter είναι… bots! Μάλιστα, με βάση την ανάλυσή τους, υπολογίζουν πως το ποσοστό ψεύτικων followers που απαντώνται στον λογαριασμό του Αμερικανού προέδρου είναι πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με τον μέσο όρο.

Ως εκ τούτου, η SparkToro τόνισε πως, με βάση τα ευρήματά της από ένα δείγμα περίπου 44.000 ενεργών δημόσιων λογαριασμών στο Twitter, η εκτίμηση του Μασκ, ο οποίος υποστήριξε πως το ποσοστό των «μούφα» λογαριασμών στο Twitter αγγίζει το 20%, είναι πολύ πιο ακριβής, καθώς ταξινόμησαν ως ψεύτικο σχεδόν το ένα πέμπτο τους!

«Bots» η πλειοψηφία των followers του Τραμπ το 2018

Όσον αφορά στον μονίμως… διαμαρτυρόμενο τέως πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ που έχει… εξοριστεί από την πλατφόρμα, μια ανάλυση του SparkToro του 2018 στον προσωπικό του λογαριασμό είχε διαπίστωσε ότι από τους 54 εκατ. ακολούθους που είχε τότε, το 61% έμοιαζε με «bots».

Από την πλευρά του, πάντως, ο CEO του Twitter, Parag Agrawal, υποστήριξε, πως η εταιρεία του όχι μόνο έχει ένα πολύ καλό σύστημα εντοπισμού των ψεύτικων λογαριασμών, αλλά και πως καθημερινά απομακρύνει τουλάχιστον 500.000 τέτοιους από την πλατφόρμα, πριν καν την «βλάψουν». Παράλληλα εξουδετερώνει εκατομμύρια άλλους κάθε εβδομάδα και μόνο με την υποψία πως μπορεί να «spamάρουν» τους νορμάλ χρήστες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This