Μια Ελληνίδα στην… αυλή του βασιλιά Μακρόν!

Πρόκειται για την ιατρό γυναικολόγο Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, ευρωβουλευτή με το κόμμα του Γάλλου προέδρου

Must Read

Με… αυθεντικό ελληνικό στοιχείο εμπλουτίζει την κυβέρνησή του ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, καθώς, για πρώτη φορά ιστορία της Γαλλίας, μια Ελληνίδα αναλαμβάνει κυβερνητικό πόστο!

Πρόκειται για την ευρωβουλευτή (από το 2019 με το κόμμα «En Marche!» του Μακρόν) Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, με καταγωγή από τη Λακωνία, η οποία ανέλαβε τα θέματα Ανάπτυξης, Γαλλοφωνίας και Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων, προσαρτημένη στην υπουργό Ευρώπης και Εξωτερικών. Γεννημένη στις 7 Μαΐου του 1976 στη Σπάρτη και γιατρός γυναικολόγος στο επάγγελμα, κόρη του Νίκου Ζαχαρόπουλου, πρώην αντιδημάρχου του δήμου Σικυωνίων στην Κορινθία και δηλώνει «βαθύτατα Ευρωπαία».

Στο παρελθόν, η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου διατέλεσε, επίσης, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης, ενώ, πέρα από τη δράση της σε διάφορες κοινοβουλευτικές επιτροπές, υπήρξε και μέλος της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Ίσης Εκπροσώπησης ΑΚΕ – ΕΕ. Είναι επίσης μέλος της ομάδας ευρωβουλευτών κατά του καρκίνου, στη διακομματική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον καρκίνο, στη διακομματική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα δικαιώματα των LGBT, αλλά και μέλος της διακομματικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Αναπηρία και στη διακομματική ομάδα για την ευημερία και την προστασία των ζώων. Το 2022, εξάλλου, εντάχθηκε και στην Ειδική Επιτροπή για την πανδημία Covid-19.

Αφοσιωμένη στην καταπολέμηση της πανδημίας Covid-19, μέσω εμβολιασμών

Από τον Απρίλιο του 2021, η κα Ζαχαροπούλου συμπροεδρεύει στο Συμβούλιο Μετόχων της COVAX, μαζί με τον Φερνάντο Ρουίζ Γκόμεζ. Υπό αυτή την ιδιότητα, ήταν μέλος της αντιπροσωπείας που συνόδευε τον Εμανουέλ Μακρόν στην επίσημη επίσκεψή του στη Ρουάντα και τη Νότια Αφρική τον Μάιο του 2021. Τον Νοέμβριο του 2021, το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης επικύρωσε την πρόταση του Ζοζέπ Μπορέλ και διόρισε τη Ζαχαροπούλου ως το κεντρικό πρόσωπο για την ενίσχυση του συντονισμού μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε. και την επιτάχυνση των προσπαθειών για την κοινή χρήση των δόσεων εμβολίων Covid-19, ειδικά στην Αφρική.

Κατά τα λοιπά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η επίσημη παρουσίαση της πρώτης κυβέρνησης μετά την επανεκλογή του Εμανουέλ Μακρόν στην προεδρία της Δημοκρατίας, όπου, μεταξύ άλλων, ανακοινώθηκε πως τη θέση του Ζαν-Ιβ Λεντριάν στο Υπουργείο Εξωτερικών καταλαμβάνει η Κατρίν Κολονά, διπλωμάτης και πρώην υπουργός επί Ζακ Σιράκ. Στο Υπουργείο Οικονομίας, εξάλλου, παραμένει ο Μπρουνό Λεμέρ.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This