Προειδοποιούν για τον κίνδυνο παγκόσμιας ύφεσης από το Νταβός

Παγκόσμια ύφεση με τρομερές επιπτώσεις στην παγκόσμια σταθερότητα

Must Read

Ανήσυχοι εμφανίζονται τόσο οι πολιτικοί όσο και οι επικεφαλής επιχειρηματικών κολοσσών που βρίσκονται στο Νταβός της Ελβετίας για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και μάλιστα προειδοποιούν για οικονομική καταιγίδα!

Με τον πληθωρισμό σε Ηνωμένες Πολιτείες, Βρετανία, Ευρώπη και άλλες οικονομικά ισχυρές χώρες να έχει «χτυπήσει» κόκκινη οι διεθνείς αγορές χρήματος κλονίζονται με συνέπεια οι κεντρικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, να αυξάνουν τα επιτόκιά τους.

Η κατάσταση επιδεινώνεται περαιτέρω λόγω των επιπτώσεων στις αγορές πετρελαίου και τροφίμων από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά και τα lockdown λόγω κορωνοϊού στην Κίνα. Χαρακτηριστική της κατάστασης που επικρατεί σε παγκόσμιο επίπεδο είναι η δήλωση του Γερμανού αντικαγκελάριου Ρόμπερτ Χάμπεκ«Έχουμε τουλάχιστον τέσσερις κρίσεις, οι οποίες είναι συνυφασμένες η μία με την άλλη. Έχουμε υψηλό πληθωρισμό… έχουμε ενεργειακή κρίση… έχουμε επισιτιστική κρίση και έχουμε κλιματική κρίση. Και δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα αν συγκεντρωθούμε μόνο σε μία από τις κρίσεις. Αλλά εάν δεν λυθεί κανένα από τα προβλήματα, πραγματικά φοβάμαι ότι μπαίνουμε σε μια παγκόσμια ύφεση με τρομερές επιπτώσεις… στην παγκόσμια σταθερότητα»!

Να σημειωθεί ότι η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, προειδοποίησε ότι η ανάπτυξη και ο πληθωρισμός βρίσκονται σε αντίθετες πορείες. Και ότι οι αυξανόμενες πιέσεις στις τιμές περιορίζουν την οικονομική δραστηριότητα και πλήττουν την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών: «Ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας μπορεί κάλλιστα να αποδειχθεί ένα σημείο καμπής για την υπερ-παγκοσμιοποίηση. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στο να γίνουν οι αλυσίδες εφοδιασμού λιγότερο αποτελεσματικές για λίγο και, κατά τη διάρκεια της μετάβασης, να δημιουργήσει πιο επίμονες πιέσεις κόστους για την οικονομία», δήλωσε η Λαγκάρντ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This