Υβριδική επίθεση στον Καθηγητή Ιωάννη Μάζη από την Τουρκία

Στο στόχαστρο μπήκε ένας από τους πιο... «ενοχλητικούς» Έλληνες!

Must Read

Η «τουρκική μονταζιέρα» μέσω της οποίας η Άγκυρα επιχειρεί να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις πάντα δουλεύει εντατικά. Ειδικά σε περιόδους κρίσεων όπως αυτή που ζούμε αυτές τις ημέρες.

Οι Τούρκοι έβαλαν στο στόχαστρο έναν από τους πιο «ενοχλητικούς» Έλληνες καθηγητές, τον Δρ Ιωάννη Μάζη, τον οποίο με την κατάλληλη «επεξεργασία» παρουσιάζουν να δηλώνει ότι «πρέπει να εργασθούμε την Τουρκία»! Προφανώς πρόκειται για «υβριδική επίθεση» κατά του κ. Μάζη .

Τι έχουν «στήσει» οι Τούρκοι και ποια είναι η αλήθεια:

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Τουρκική εφημερίδα Yeni Şafak, 25 Μαΐου 2022, 10:03

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Έλληνας καθηγητής προειδοποίησε τη χώρα του: Να εργασθούμε με την Τουρκία

Ο διάσημος (διαπρεπής, επιφανής) Έλληνας Καθηγητής Ιωάννης Μάζης, προειδοποιώντας την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με τις ΗΠΑ χρησιμοποίησε τις εξής εκφράσεις: «Εμείς πρέπει να συμφωνήσουμε με την Τουρκία και να βγάλουμε από κοινού το πετρέλαιο και φυσικό αέριο στη Μεσόγειο».

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Πρέπει να περάσουμε στην πολιτική kazan kazan (win win) με τους Τούρκους.

Εσάς θα σας διηγηθώ ένα μικρό παραμύθι που είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί.

Πραγματική δήλωση του Καθηγητή Ι. Μάζη: «Θα σας πω λοιπόν ένα χαριτωμένο παραμυθάκι το οποίο δεν το παίρνω ως (… τον καλύπτει η φωνή του δημοσιογράφου).»

Σχόλια:

Πρώτον: Πρόκειται  για την απάντηση που έδωσε ο Καθηγητής Ι. Μάζης στην ακόλουθη δήλωση του δημοσιογράφου Ανδρέα Καψαμπέλη: «Μπορεί, και απαντήστε μου μονολεκτικά εάν θέλετε, όλος αυτός ο κίνδυνος που περιγράφετε να είναι και ένα εργαλείο για να γίνει πιο γρήγορα αυτή η επιτάχυνση, για να γίνει επιτάχυνση των διαδικασιών συνεκμετάλλευσης , Συμφωνιών, Χάγης και και και;»

Δεύτερον: Συμφωνώντας με την ανησυχία του δημοσιογράφου Καψαμπέλη, με τη φράση χαριτωμένο παραμυθάκι που χρησιμοποίησε ο Καθηγητής Ι. Μάζης είναι προφανές ότι γελοιοποιεί και υπονομεύει ακόμη και τη λέξη παραμύθι όπως και αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει.

Τρίτον: Οι Τούρκοι εκμεταλλευόμενοι την κάλυψη της φωνής του Καθηγητού Ι. Μάζη από το δημοσιογράφο, «φύτεψαν» στη μετάφραση την φράση «είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί» προκειμένου να αποδομήσουν έναν ακαδημαϊκό ο οποίος σύμφωνα με αυτούς είναι διάσημος (διαπρεπής, επιφανής).

Τρίτον: Τα παραπάνω σχόλια στηρίζονται σε έναν αδιάψευστο μάρτυρα και συγκεκριμένα στο ακόλουθο βίντεο (μετά το 2:45).

https://videonuz.ensonhaber.com/izle/yunan-profesor-abdde-guvenmeyelim-turkiye-ile-anlasip-petrol-ve-dogalgaz-cikaralim

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

(Συνέχεια της δήλωσης, την οποία ο Καθηγητής Ι. Μάζης αποκάλεσε ως χαριτωμένο παραμυθάκι)

Εδώ όλοι μας πεινάμε. Καλά, είναι δυνατόν να κρατούμε ανενεργά τα κοιτάσματα;

Γιατί να μην τα πάρουμε και να τα μοιρασθούμε μισά μισά, καθώς υπάρχουν κάτι από αυτά που χρειαζόμαστε εμείς που πεινάμε και αυτοί που είναι στην άλλη πλευρά (οι Τούρκοι). Είναι καλύτερο να μην τα χρησιμοποιούμε αυτά (τους υπόγειους πόρους που υπάρχουν στην Μεσόγειο); Αυτό θα είναι ένα επιχείρημα που θα ακούσετε πολλά. Kazan Kazan.

Η σαρκαστική πραγματική δήλωση του Καθηγητή Ι. Μάζη (“το χαριτωμένο παραμυθάκι”) έχει ως εξής: «Μα τώρα εδώ πεινάμε, είναι ανάγκη να κρατάμε τα κοιτάσματα εν ύπνω; Γιατί να μην τα πάρουμε και να τα μοιράσουμε μισά μισά, να έχουμε και εμείς που πεινάμε και οι άλλοι οι απέναντι; Είναι καλύτερα να μην τα χρησιμοποιούμε καθόλου; Αυτό είναι ένα επιχείρημα που θα το ακούσετε πολύ. Kazan Kazan δηλαδή.

Σχόλιο:

Παρακολουθώντας το ακόλουθο βίντεο (3:13), διαπιστώνεται ότι το ύφος του Καθηγητού Ι. Μάζη είναι ειρωνικό, καυστικό και υπονομευτικό για αυτά που θα ακολουθήσουν, κάτι το οποίο δεν είναι δυνατόν να γίνει κατανοητό διαβάζοντας απλώς το κείμενο που παραθέτει η εφημερίδα Yeni Şafak.

https://videonuz.ensonhaber.com/izle/yunan-profesor-abdde-guvenmeyelim-turkiye-ile-anlasip-petrol-ve-dogalgaz-cikaralim

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This