Σοκ! Νεκρός ο Andy Fletcher των Depeche Mode!

Ήταν ένας εκ των ιδρυτών της μπάντας

Must Read

Πέθανε σε ηλικία 60 ετών ο Andy Fletcher, ιδρυτικό μέλος της θρυλικής dark electro μπάντας των Depeche Mode!

Ο Andy «Fletch» Fletcher, ο οποίος ξεκίνησε ως μπασίστας στην μπάντα, αλλά από ένα σημείο και μετά έπαιζε πλήκτρα και έκανε παράλληλη καριέρα ως DJ, από το 2002 είχε ιδρύσει τη δική του δισκογραφική εταιρεία, ενώ το 2020 είχε μπει στο περίφημο Rock N Roll Hall of Fame., μαζί με τα άλλα δύο μέλη των DM, Dave Gahan και Martin L. Gore.

Τη δυσάρεστη αυτή είδηση γνωστοποίησε η εξαιρετικά δημοφιλής (και) στο ελληνικό κοινό μπάντα με αναρτήσεις της στα social media:

«Είμαστε σοκαρισμένοι και γεμάτοι θλίψη με τον θάνατο του αγαπημένου μας φίλου και μέλους της μπάντας Andy “Fletch” Fletcher. Ο Fletcher είχε καρδιά από χρυσάφι, ήταν παρών όποτε τον είχαμε ανάγκη για μια ζωντανή συζήτηση, ένα καλό γέλιο ή μια κρύα μπύρα. Οι καρδιές μας είναι με την οικογένειά του και σας ζητάμε να τούς έχετε στις σκέψεις σας και να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά τους σε αυτή δύσκολη στιγμή», αναφέρουν στην ανάρτησή τους.

Ο Fletcher σχημάτισε το βρετανικό συγκρότημα στο Μπέιζιλτον του Έσσεξ μαζί με τον Gore και τον Vince Clarke στα τέλη της δεκαετίας του 1970, και, με τη προσθήκη του τραγουδιστή Dave Gahan, ο οποίος και πρότεινε να «βαφτιστούν» Depeche Mode, το γκρουπ άρχισε να σημειώνει επιτυχία στα charts, με τραγούδια όπως το «Just Can’t Get Enough». Με την αποχώρηση του Clarke, ο οποίος δημιούργησε τους Yazoo και στη συνέχεια τους Erasure, ο Gore έγινε ο επικεφαλής τραγουδοποιός των Depeche Mode και η μπάντα άρχισε να κυριαρχεί στη διεθνή μουσική σκηνή.

Αν και προς ώρας δεν έχει γνωστοποιηθεί η αιτία του θανάτου του, αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με άρθρο του «The Independent», ο 60χρονος μουσικός έπασχε από χρόνια κατάθλιψη, σε σημείο που το καλοκαίρι του 1994 έπαθε νευρική κρίση. Τον περασμένο Απρίλιο, εξάλλου, έσπασε τον καρπό του, βρισκόμενος για οικογενειακές διακοπές στη Βαρκελώνη.

  • Δείτε ένα μίνι αφιέρωμα στον Fletch:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This