Μας σέρνουν σε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο!

Η απόφαση Μπάιντεν για αποστολή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία και η προειδοποίηση Λαβρόφ

Must Read

Σύμφωνα με το CNN, “Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να ανακοινώσουν ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία. Ο Μπάιντεν ετοιμάζεται να στείλει πυραυλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς στον Ζελένσκι. Για πολύ καιρό, η ηγεσία των ΗΠΑ δεν τολμούσε να στείλει τέτοια όπλα στο Κίεβο από φόβο ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για επιθετικές ενέργειες στο έδαφος της Ρωσίας.

Υπήρχε μεγάλη συζήτηση μεταξύ Λευκού Οίκου και Πεντάγωνο για το εάν η αποστολή όλο και πιο βαρέων όπλων στην Ουκρανία θα θεωρούνταν από τη Ρωσία ως πρόκληση που θα μπορούσε να προκαλέσει κάποιου είδους αντίποινα κατά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ανώτεροι Ουκρανοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του Ζελένσκι, παρακαλούν τις ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες να παράσχουν πυραυλικά συστήματα MLRS (Συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων). Τα αμερικανικά οπλικά συστήματα μπορούν να εκτοξεύσουν μία ομοβροντία πυραύλων εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά – πολύ πιο μακριά από οποιοδήποτε από τα συστήματα που διαθέτει η Ουκρανία – που, σύμφωνα με τους Ουκρανούς, μπορεί να αλλάξει την πορεία του πολέμου. Ένα άλλο σύστημα που ζήτησε η Ουκρανία είναι ένα σύστημα εκτόξευσης πυραύλων υψηλής κινητικότητας γνωστό ως HIMARS, ένα ελαφρύτερο σύστημα με τροχούς ικανό να εκτοξεύει πολλούς από τους ίδιους τύπους πυρομαχικών με το MLRS».

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως μια τέτοια κίνηση θα υπάρξουν σίγουρα αντίποινα. Αυτό προκύπτει και από τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος υπενθύμισε την προειδοποίηση του Κρεμλίνου προς τις ΗΠΑ, σε περίπτωση που παρασχεθούν όπλα τα οποία μπορούν να απειλήσουν την ρωσική επικράτεια. Η απειλή αυτή να υπενθυμίσουμε, ότι ήταν πυρηνική.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This